Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Møde: Hvordan fremtidssikres kvaliteten i forvaltningen af dansk udviklingsbistand?

TID: Tirsdag d. 27. maj kl. 16.30 (mødet formentligt rykket 1 time frem fra oprindelig 17.30, og muligvis i et andet møderum end Ingeniørhuset. Det afgøres på mandag)   

TID: Tirsdag d. 27. maj kl. 16.30 (mødet formentligt rykket 1 time frem fra oprindelig 17.30, og muligvis i et andet møderum end Ingeniørhuset. Det afgøres på mandag)   

TILMELDING: På dette link: https://ida.dk/event/310815 IDA Arrangement nummer: 310815. Der bliver serveret et let traktement i pausen. Pris: Gratis for medlemmer af Ulandsfagligt Selskab. Studerende 50 kr. Øvrige 250 kr.

  • Martin Bille Hermann, Danidas chef, Udenrigsministeriet
  • Lars Engberg-Pedersen, seniorforsker, Dansk Institut for Internationale Studier
  • Nils Boesen, konsulent. Hjemvendt fra UNDP som direktør for Knowledge, Innovation and Capacity Group.
  • Jens Kvorning, chef for international afdeling, Håndværksrådet.

 Hvilke udfordringer stiller det dansk udviklingssamarbejde overfor? Skal centrale dele af det danske udviklingssamarbejde fremover forvaltes af eksterne aktører? Hvad bliver rollen for den danske ressourcebase?  

Danmark scorer jævnligt topkarakterer i internationale undersøgelser af kvaliteten af udviklingsbistand. Og ambitionerne med bistanden er høje med rettighedsbaseret tilgang, fattigdom, grøn vækst og programmer i vanskelige lande som Afghanistan, Pakistan og Sydsudan. Bistanden skal også forfølge stadig flere formål, senest være med til at fremme danske erhvervs- og handels interesser.

Samtidig er udviklingssamarbejdet præget af helt nye tendenser og strategisk omlægninger, som stiller krav til udvikling og forvaltning af det danske udviklingssamarbejde. Nye donorer og nye former for støtte dukker op.

Læs mere her: http://www.ulandsfagligt.dk/wordpress/