Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Hvor er du skat – Dansk velfærd set med fremmede øjne

TID: Torsdag d. 28. august, kl. 13 til 15

STED: Landstingssalen, Christiansborg, Kbn K.

TID: Torsdag d. 28. august, kl. 13 til 15

STED: Landstingssalen, Christiansborg, Kbn K.

De unge fra Zambia, Bangladesh og Kenya har bl.a. kigget indenfor i fængsler, politistationer, kulturhuse, fertilitetsklinikker, dagpleje, plejehjem, gymnasier m.m. for at undersøge, hvad vi får for skattekronerne her i Danmark. Og de har kørt med og overnattet hos tilfældige danskere undervejs.

Det er der kommet mange pudsige og overraskende diskussioner og indtryk ud af. Bl.a. blev de overraskede små ting, som de fleste danskere tager for givet: At man kan låne bøger gratis på biblioteket, købe frugt langs vejen uden opsyn osv. 

På konferencen vil de tage debatten om velfærdskagens fordeling med gymnasieelever og politikere.

Blaffeturen er led i Mellemfolkeligt Samvirkes oplysningsprojekt ” Hvor er du, Skat”, som er støttet af Danida. Projektet sætter spot på den forskel, det gør for et samfund, om der er penge i statskassen eller ej.

I u-landene arbejder Mellemfolkeligt Samvirke for at sikre en mere retfærdig og effektiv skatteopkrævning, særligt fra de multinationale virksomheder.

For hvis landene blev bedre til selv at kræve disse penge fra virksomheder, investorer og almindelige lønmodtagere, kunne de finansiere langt mere selv, og skulle ikke fortsætte med at være afhængige af udviklingsbistand for at sikre indbyggerne skolegang, lægehjælp og infrastruktur.

Deltagere:

* De otte unge aktivister fra Zambia, Kenya og Bangladesh

* Elever fra Københavns Åbne Gymnasium

* Mette Gjerskov (S)

* Jakob Engel-Schmidt (K)

* Uffe Elbæk (Alternativet)

Se også serien “Blafferblog” her på U-landsnyt.dk via http://www.u-landsnyt.dk/blog/1688/offentlig-dagpleje-ville-v-re-fantastisk

Yderlgere oplysninger, herunder blogs på:

http://www.ms.dk/skathvorerdu

Tlf. 60 43 43 21