Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Foredrag: Udvikling – om Danmarks bistand

TID: Tirsdag den 16. september kl. 18.30-20.30

STED: Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K.

BILLET: Pris 50,-, Fri entré med medlemskort.

TID: Tirsdag den 16. september kl. 18.30-20.30

STED: Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K.

BILLET: Pris 50,-, Fri entré med medlemskort.

På grundlag af sit mangeårige arbejde i Danidas maskinrum giver Klaus Winkel et enestående indblik i, hvordan den danske bistand har udviklet sig til, hvad den er i dag – og han giver sine skarpe bud på, hvordan den måske snarere skulle være.

Danmarks udviklingsbistand har gjort en forskel for millioner af fattige i udviklingslandene. Men vi kunne få mere fattigdomsreduktion for bistandsmilliarderne.

Med fokus på tropisk Afrika fortæller bogen historien om den statslige udviklingsbistand – som oplevet fra Danidas maskinrum. Lige fra den spæde begyndelse i 1960’erne og frem til i dag, hvor Vesten er ved at overlade scenen til Kina.

Forfatteren, cand.polit. Klaus Winkel tager den aktuelle danske bistandspolitik under håndfast behandling og opfordrer bl.a. til, at der inddrages langt flere dygtige danske fagfolk i bistandsarbejdet. For eksempel kunne teknologiudvikling, forskning og forskningssamarbejde spille en væsentlig større rolle i løsningen af fattigdomsproblemerne.

Ekstrem fattigdom og stigende ulighed ligger som en tikkende bombe under mange afrikanske samfund, og den økonomiske vækst i sig selv løser ikke problemerne. Dansk bistand kan fortsat gøre en forskel.

Da Klaus Winkel i 2004 forlod Udenrigsministeriet havde han arbejdet 36 år i Danida og beskæftiget sig med næsten alle sider af dansk udviklingsbistand. Han har været økonomisk rådgiver for Kenyas regering, leder af Danida-missionen i Tanzanias hovedstad, Dar es Salaam, og som kontorchef hjemme haft ansvaret bl.a. for opbygningen af Danidas evalueringsfunktion.

Klaus Winkel har tidligere udgivet ”Hvorfor er et så svært for Afrika?” og ”Danskere i tropisk Afrika – fra slavehandler til bistandsarbejder” fra henholdsvis 2007 og 2011.

Læs mere

Se også Jørgen Harboes anmeldelse af den nye bog på

http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/07-09-14/menneskenes-danida