Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Afrikansk spoken word og poetry slam

TID: Fredag den 24. oktober kl. 20-23

STED: Huset, Magsstræde, København K. 

TID: Fredag den 24. oktober kl. 20-23

STED: Huset, Magsstræde, København K. 

Intet sted i verden vokser poetry slam-scenen så eksplosivt som i Afrika. Fra Ghana over Zimbabwe og til Kenya bruger unge afrikanere det talte ords kunst-scener som platform for deres frustrationer, håb og drømme. På poetry slam scenen finder de fælleskab og opfordrer andre til at kæmpe for rettigheder, større kunstnerisk frihed og mod korruption.

Den 24. oktober åbner CopenOpen poetry slam og Center for Kultur og Udvikling dørene for fire af den afrikanske spoken word-scenes spydspidser og danske Frank Langmack. I Danmarks største og ældste kulturhus Huset-KBH leverer følgende kunstnere ord-performances, der stiller skarpt på den mediecensur og begrænsning af ytringsfrihed, som de kender alt for godt fra deres hjemlande: 

His Blackness, Sir Black (Ghana) omtales ofte som Ghanas mest karismatiske poetry slammer. Han er ordkunstner, filosof, frihedskæmper og freestyledigter. Og så ejer han en sort kanin, der hedder Blackimir Putin.

Mwaura Timothy (Kenya) er en hjertevarm, intens digter fra Kenya, der digter om kærlighedens metafysik og besidder ukueligt godt humør og håb for fremtiden. Han er desuden film-dokumentarist med interessere for det usædvanlige. I sommers boede han hos en medicinmand langt ude i bushen. 

Madzitatiguru(Zimbabwe) er en politisk poet og hårdtarbejdende speedrapper med Zimbabwes hurtigste og spydigste tunge. Sidste år blev han frosset ude fra sine eksaminer på universitet efter at have talt for bedre studentervilkår i sine tekster.

Batsirai E Chigama (Zimbabwe)kæmper for kvinderettigheder i organisationen FLAME. Og gennem Book Café, som er Zimbabwes eneste eneste frie kunstscene, arbejder hun for større kunstnerisk frihed.

Frank Langmack (DK) er en prisvindende dansk poetry slammer, der har udgivet en bog om poesiens kampsport, deltaget i VM i poetry slam og på spoken festivaler flere steder i verden, og som for nyligt har spenderet tre uger med de fire afrikanske slammere i Zimbabwe.

Læs mere