Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

DR Horisont forpremiere og debat: Nicaraguakanalen på kant med miljø og menneskerettigheder

TID: Torsdag den 23. oktober kl. 20-22

STED: KU Festauditoriet, SCIENCE, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C.

TILMELDING: Via mail til [email protected]

Til december tages første spadestik til realiseringen af en 100 år gammel idé: En stor kanal tværs gennem Nicaragua, der forbinder de to verdenshave som et alternativ til Panamakanalen. Nicaraguas regering lover fremskridt og øget velfærd for befolkningen. 

Men et stort antal civile organisationer og oprindelige folk kritiserer projektet for at true værdifulde naturområder, bryde nationale love og krænke menneskerettigheder.

Danmark har over en årrække støttet sikringen af oprindelige folks rettigheder og naturområder i Nicaragua med millioner af skattekroner. Samtidigt har flere danske virksomheder allerede meldt interesse i at deltage i kanalprojektet, og den danske shippingvirksomhed Mærsk har udtrykt sin generelle, positive indstilling til bedre og større infrastruktur.

DR Horisont er taget til Nicaragua for at undersøge sagen og har blandt andet besøgt det oprindelige Rama-samfund, Bangkukuk, som står til at blive tvangsforflyttet i forbindelse med kanalbyggeriet. Verdens Skove inviterer til eksklusiv forpremiere på udsendelsen med efterfølgende paneldebat

Læs mere om kanalen