Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Palæstinensiske fotografer sender danske unge på fotomarathon

TID: Mandag den 27. oktober – fredag den 31. oktober.

STED: Skoler i fire danske kommuner.

TILMELDING: For nærmere information, kontakt Kathrine Storgaard Carlsen, Center for Kultur og Udvikling. Mail: [email protected]. Tlf. 33 38 97 33

Unge på på palæstinensisk fotomarathon

TID: Mandag den 27. oktober – fredag den 31. oktober.

STED: Skoler i fire danske kommuner.

TILMELDING: For nærmere information, kontakt Kathrine Storgaard Carlsen, Center for Kultur og Udvikling. Mail: [email protected]. Tlf. 33 38 97 33

Unge på på palæstinensisk fotomarathon

Hvordan portrætteres Palæstina gennem en palæstinensisk kameralinse? Og hvordan fortolker  unge i Danmark palæstinensiske ordsprog med kameraer i Danmark. To palæstinensiske fotografer sender i denne uge danske skole-elever på fotomarathon.

Palæstina er et af verdens mest fotograferede områder. Langt størstedelen af fotografierne fra Vestbredden og Gaza er skudt af udenlandske fotojournalister. Og flertallet af billederne stiller skarpt på krig, konflikt og ødelæggelser. 

Det er nogle af årsagerne til, at fire af Palæstinas største byer de seneste tre år har lagt kulisser til det såkaldte ’Palestine Photo-Marathon’.  Udrustet med iPads, smartphones og digitale kameraer dyster palæstinensiske fotografer om at skyde de bedste motiver og portrættere deres hjemland og hverdag. Indefra og med palæstinensiske øjne.

Fra den 27. –  31. oktober overtager én af dommerne, Majdi Hadid og én af vinderne fra dette års fotomaraton Mohammad Abbas undervisningen på skoler i fire danske kommuner.

I samarbejde med Rune Kaldau, der har arbejdet for Det Danske Hus i Palæstina (DHIP), giver Majdi Hadid og Mohammad Abbas eleverne stærke fotografiske indblik i, hvordan palæstinensiske fotografer portrætterer deres hverdag på Vestbredden. 

Og efterfølgende sender de eleverne på en dansk miniversion af det palæstinensiske fotomarathon. Med inspiration fra dette års ’Palestine Photo Marathon’, får eleverne til at opgave at fotografere fire palæstinensiske ordsprog.

”Din situation er mandel,” lyder et af ordsprogene, som er en anden måde at sige, at man har medvind i livet.

De palæstinensiske fotograferes undervisning på skoler i Danmark er arrangeret af Images Ung under Center for Kultur og Udvikling i samarbejde med DHIP.

”Det er vigtigt at fortælle historier fra Palæstina, der er anderledes end dem, vi kender fra medierne. Og så er det vigtigt, at unge i Danmark får sat ansigter på og møder nogle af de mennesker, der bor i Palæstina,” siger Rune Kaldau.

Fotomaraton-idéen opstod oprindeligt fra Danmark, hvor det første fotomaraton fandt sted i 1989. I dag afholdes der fotomaraton over hele verdener.

Workshoppen med de palæstinensiske fotografer er den sidste af de syv skoleworkshops med internationale kunstnere, som Images Ung har afviklet på skoler i ni forskellige kommuner de seneste seks uger.

Læs mere om Palestina Photo-marathone her:
http://www.dhip.ps/index.php?lang=en&page=1396948677621