Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Danske iværksætteres muligheder – også i Asien

TID: Tirsdag 18. november kl. 9.00-12.30

STED: Indiakaj 16 (i den gamle Frihavn), 2100 København Ø

TID: Tirsdag 18. november kl. 9.00-12.30

STED: Indiakaj 16 (i den gamle Frihavn), 2100 København Ø

TILMELDING: Senest den 14. november på https://docs.google.com/a/u-landsnyt.dk/forms/d/1UnE82ONTdy40UkBTCKImXRPbVXnIsrPlX0saIgyqSFk/viewform

Asia House: Danske iværksætteres muligheder – også i Asien

På baggrund af ØK-stifteren H. N. Andersens navnkundige ord for 100 år siden, om, at ”Jorden er ikke større, end den kan omspændes af tanken”, samt regeringens Iværksætteruge 47 inviterer Asia House til en inspirerende formiddag, hvor danske iværksætteres muligheder i Asien er i fokus.

Her er det en af de største udfordringer at få omsat sin forretningsplan til den virkelighed i Asien, som den skal udvikles i, samt at undgå de til tider mange faldgruber i de faktiske krav både i erhvervsmæssige, politiske og kulturelle forhold.

Dagens oplægsholdere og inspiratorer, iværksætteren Claus Meyer, Senior Vicepresident i Pandora, Thomas Nyborg, Bangkok, Centerchef for Eksportrådet, Susanne Hyldelund og formand for Asia House, Ove Ullerup giver forskellige perspektiver på netop disse udfordringer.

Med udgangspunkt i sin brede internationale erfaring som iværksætter i eks. Singapore, fortæller Claus Meyer om sine erfaringer med at omsætte en idé til forretning om mulighederne – men også faldgruberne.

Direkte på Skype-forbindelse fra Bangkok, forklarer Thomas Nyborg vigtigheden af danske iværksætteres forståelse af lokal kultur, og hvorledes man som dansk iværksætter kan skabe netværk til etablerede, danske erhvervsfolk i Asien og derved gøre brug af deres erfaring.Susanne Hyldelund fortæller om redskaber til, hvordan man som dansk iværksætter i Asien kan få rådgivning og støtte fra Eksportrådet samt

Udenrigsministeriet og giver ligeledes perspektiver på dansk iværksætteri i Asien.

I kraft af sit tidligere virke som ambassadør i Vietnam og hofmarskal, giver ambassadør Ove Ullerup indsigt i de kulturelle perspektiver, der er i spil, når man indgår i tværkulturelle og nationale samarbejder.

Program

Ankomst, kaffe/te og vand.

Formand for Asia House, Ove Ullerup, byder op til dagens dialog.

Skype-indslag Senior Vicepresident Thomas Nyborg, Pandora Bangkok. Fokus på danske iværksætteres forståelse og skabelsen af et netværk til allerede erfarne erhvervsfolk i Asien.

Claus Meyer om erfaringer med omsætningen af ideen til forretning i Asien og faldgruber. Netværk og ping-pong med jer alle kaffe/te og vand.

Centerchef for Eksportrådet, Susanne Hyldelund om danske iværksætteres mulighed for at få rådgivning og støtte fra Eksportrådet og Udenrigsministeriet.

Q&A og ping-pong med jer alle ved Ove Ullerup, Claus Meyer og Susanne Hyldelund. Netværk over thai-buffet. Her kan der bl.a. vendes iværksætter-spørgsmål med SKAT, repræsenteret ved Júlíana Gudrún Reynisdóttir.