Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Luciasang i Københavns lufthavn

TID: Fredag d. 28. november kl. 13 til 14

STED: Lufthavnens taxfree område ved juletræet

Luciastafetten er en del af Årets Lucia Indsamling, som den folkekirkelige organisation Danmission står bag. Ønsket er, at julens mange Lucia-optog og koncerter både tænder lys og spreder varme i danske hjerter, men også bliver en anledning til, at folk kan give en hjælpende hånd og et håb videre til fattige og udsatte kvinder og deres familier rundt om i verden.

Forbilledet for Årets Lucia Indsamling er Santa Lucia – den kristne kvinde, som i 1300-tallets Sicilien gav mad og håb til fattige og syge. På hovedet bar hun lys for at have begge hænder fri til at hjælpe.

Udover kor er mange kirker og genbrugsbutikker med i Årets Lucia Indsamling. De sælger skrabelodder og samler ind fx i forbindelse med Lucia-optog.

Liansoa har fået modet tilbage

Årets Lucia Indsamling støtter kvinder som Liansoa, der bor på øen Madagaskar med sine to små børn. Da hun var 5 måneder henne i graviditeten med sit andet barn, døde hendes mand, og hun var nu helt alene.

Situationen blev kun værre, da hendes svigerforældre stjal hendes jordlod og hus, så hun stod uden tag over hovedet. Nu arbejder Liansoa med at vaske tøj for folk i nabolaget, men med en månedsløn på 150kroner er der ikke overskud til lægehjælp og nærringsrig mad. 

Liansoa drømmer om at kunne give sig selv – og dermed også sin datter – en bedre fremtid. Igennem det fællesskab, som hun har mødt i Madagaskars lutherske kirke, føler hun sig ikke længere helt så alene.

Kirkens kvindegruppe har givet Liansoa og børnene et fast holdepunkt og har været med til at hjælpe Liansoa ud af krisen. Liansoa deltager derudover nu i undervisning om at holde husdyr, om frugtavl og forskelligt håndværk – alt sammen støttet af Danmission.

Mankan læse mere på www.danmission.dk/lucia og www.facebook.com/Luciagospelstafetten om, hvor og hvornår hvilke kor synger i Lucia-stafetten.