Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Foredrag, håndværk, maraton, rap og fest for Palæstina

TID: Lørdag den 29. november fra kl. 15.00 til 02.00

STED: Café MellemRummet, Ravnsborggade 11, København N

TILMELDING: Ikke nødvendigt. 

Palæstina i mit hjerte

Der er noget for enhver smag på Café MellemRummet: For de politisk interesserede er der foredrag ved to af de stærkeste Palæstina-kapaciteter i Danmark.

TID: Lørdag den 29. november fra kl. 15.00 til 02.00

STED: Café MellemRummet, Ravnsborggade 11, København N

TILMELDING: Ikke nødvendigt. 

Palæstina i mit hjerte

Der er noget for enhver smag på Café MellemRummet: For de politisk interesserede er der foredrag ved to af de stærkeste Palæstina-kapaciteter i Danmark.

For de kreative er der workshop og salg af smukt håndværk, for de løbeinteresserede er der billeder fra Palæstine Marathon.

For de musikinteresserede er der både rap og DJ.

Mellemfolkeligt Samvirke, Salaam Film & Dialog, RAPOLITICS, Right To Movement m.fl. står bag arrangementet, der er gratis, og samtidig ligger på FN’s Internationale Solidaritetsdag med det Palæstinensiske Folk.

Leila Stockmarr og Lars Erslev Andersen er to af de mest kendte stemmer i Palæstinadiskussionen i Danmark, og de holder hver især oplæg og inviterer til debat om konflikten med Israel.

Right To Movement er et dansk initiativ, der sidste år for første gang lykkedes med at arrangere et maratonløb i Palæstina.

De seje danske piger, der står bag Right To Movement, kommer og fortæller om projektet og viser billeder fra løbet.

RAPOLITICS, der arbejder med at give unge fra hele verden en politisk stemme igennem rapmusik, vil give en liveoptræden senere på aftenen.

Sideløbende med disse mange tilbud vil der være lidt til de kreative sjæle:

Home Sweet Palestine præsenterer håndbroderede puder, som er syet af palæstinensiske kvinder i Shufat og Azarya. Projektet har til mål at få en produktion op at stå på Vestbredden med salg herhjemme. Evt. overskud bliver i projektet og går til materialer og træning.

Priserne ligger på mellem 350 kr. til 690 kr. for at bestille puder, med mulighed for at selv vælge farver. Du kan også købe hårbånd, små tasker eller færdiglavede puder for mellem 50 kr og 350 kr. Læs mere her: http://www.homesweetpalestine.com/ 

4Humanity sælger armbånd, nøgleringe og halskædevedhæng med teksten “Jeg støtter GAZA”. Pengene går ubeskåren til MS’ arbejde i Palæstina, og priserne ligger på 45-50 kr.

Hele dagen vil der desuden være mulighed for at være kreativ med perleplader og klippe-klistre i solidaritet med palæstinenserne.

PROGRAM

15 – 16 LEILA STOCKMARR – FOREDRAG M. PUBLIKUMSSPØRGSMÅL
Leila Stockmarr taler om, hvorfor ‘fredsprocessen’ helt fra Principaftalen i 1993 har været asymmetrisk til Israels fordel og derfor har været et instrument for Israels kolonisering af Vestbredden.

16 – 17 LARS ERSLEV ANDERSEN – FOREDRAG M. PUBLIKUMSSPØRGSMÅL
Lars Erslev Andersen spørger, hvorfor FN, USA og EU tillader Israels systematiske overtrædelse af international lov, og hvorfor det ikke ændrer sig på trods af større symbolsk anerkendelse af Palæstina.

17 – 18.30 RIGHT TO MOVEMENT OPLÆG
Right To Movement fortæller om deres projekt, og hvad de arbejder på for tiden, og så viser de billeder fra Palestine Marathon.

(18.30 – 19.30) AFLYST (AYMAN FRA GAZA))

18.30 – 21 DJ JOSKI
Hør en forsmag på musikken her: https://soundcloud.com/josephine-archibald-kirchhoff

21 – 22 RAPOLITICS OPTRÆDER

22 – 02 DJ JOSKI

Palæstinensisk Efterår 

Der er film, musik, udstillinger, spoken word, folkekøkken, krea-workshop og meget andet på programmet, når Mellemfolkeligt Samvirke i løbet af efteråret holder Palæstinensisk Efterår.

Arrangementerne fordeler sig over tre markante heldagsevents under navnet ”Palæstina i Mit Hjerte”, ugentlige film-aftner hver onsdag samt skiftende udstillinger med fernisering den første onsdag i måneden.

Alt overskud fra arrangementerne går til at etablere en Global Platform i Betlehem – et uddannelsescenter hvor unge palæstinensere får mulighed for at arbejde kreativt og politisk med demokrati og rettigheder.

Hvis du også gerne vil støtte op om det nuværende nødhjælpsarbejde i Gaza her og nu, så SMS teksten ”NU” til 1919 og støt med 100 kroner (+ sms-takst).

For mere information om arrangementet og interview, kontakt venligst pressemedarbejder Esben Schouboe på 77 31 00 86.

Følg aktiviteterne i Palæstinensisk Efterår i kalenderen på ms.dk og på facebook.com/MellemRummet