Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Når NGOer, rettigheder og frie medier bliver statens fjende

International Media Support (IMS) og Institut for Menneskerettigheder inviterer til debat om “global kontrolkamp”.

TID: Torsdag d. 24. september, kl. 10.00 til 12.30

STED: Kosmopol, Fiolstræde 44 (ved Nørreport station), København K

Mødet foregår på engelsk. 

International Media Support (IMS) og Institut for Menneskerettigheder inviterer til debat om “global kontrolkamp”.

TID: Torsdag d. 24. september, kl. 10.00 til 12.30

STED: Kosmopol, Fiolstræde 44 (ved Nørreport station), København K

Mødet foregår på engelsk. 

TILMELDING senest 22. september til Helle Wahlberg, International Media Support, [email protected] og tlf. 28 68 10 59 eller på Facebook:  

https://www.facebook.com/events/1676533359257932 

Hidtil usete angreb

Verden over er vi vidne til hidtil usete angreb på menneskerettigheder, uafhængige medier og non-profit organisationers virke, i hvad der betegnes som et voksende globalt opgør med demokrati og menneskerettigheder.

I flere end 60 lande er der foreslået eller indført love, som begrænser NGOers råderum, ligesom systemkritikere og journalister chikaneres.

I de tidligere Sovjet-republikker, anført af Rusland, er råderummet for menneskeretsorganisationer og frie medier væsentligt indskrænket igennem politisk kontrol, chikane af rettighedsforkæmpere og lovgivning, der forbyder udenlandsk støtte til NGOer. 

Vi ser nærmere på situationen i Rusland, Ukraine, Aserbajdsjan, Hviderusland, Kirgisistan og Centralasien som eksempler på en global tendens.

Hvad kommer denne øgede modstand mod demokratisk udvikling, rettigheder og ytringsfrihed af?

Hvordan udøves den konkret og hvad kan det internationale samfund gøre for at støtte disse organisationer og medier?

PANEL:

* Andrew Puddephatt, direktør for Global Partners UK og international ekspert på ytringsfrihed, taler om globale tendenser i modstanden mod demokrati og rettigheder og årsagerne bag.

* Galina Timchenko, prominent russisk journalist og redaktør af det Riga-baserede russiske online medie meduza.io, som hun satte op, efter hun måtte forlade Rusland i 2014. Timchenko taler om dagens situation for NGOer og uafhængige medier i Rusland.

* Antonina Cherevko, IMS programansvarlig i Ukraine, taler om regeringens fejlslagne forsøg på at indføre restriktiv lovgiving for medier og NGOer i 2014 og om russisk propaganda i det ukrainske medielandskab.

* Evguenia Jane Klementieva, Eurasia-programleder på Institut for Menneskerettigheder, taler om myndighedernes nedslag på NGOer i Kirgisistan og Hviderusland.

* Gulnara Akhundova, aserbajdsjansk menneskeretsaktivist og IMS programansvarlig, taler om at arbejde i og flygte fra et regime med total undertrykkelse af systemkritiske røster.

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender