Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Film: Uforglemmelig rejse gennem Rio

TID: Onsdag d. 25. november, kl. 09.00 til 12.00

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.

I et af Rio de Janeiros slumkvarterer lever den 14-årige Raphael af at sortere skrald, for at tjene til dagen og vejen.

TID: Onsdag d. 25. november, kl. 09.00 til 12.00

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.

I et af Rio de Janeiros slumkvarterer lever den 14-årige Raphael af at sortere skrald, for at tjene til dagen og vejen.

En dag finder han en pung fyldt med penge, og han tøver ikke med at dele byttet med sin ven Gardo. Pungen rummer dog dybere hemmeligheder end som så, og det korrupte politi er hurtigt på jagt efter den i slumkvarteret.

Raphael og Gardo beslutter sig for at afsløre pungens hemmeligheder, og sammen med vennen Rato begiver de sig ud på en hektisk tur igennem Rios gader med politiet konstant i hælene – en tur der vil forandre deres liv for altid.

”Filmen holdes oven vande af de tre drøncharmerende drenge Raphael, Gardo og Rato, som med deres uforfærdede energi og overmod samt en kry indbyrdes kemi, som man ikke kan fake, er umulige ikke at holde med”.

“Rickson Tevez er særligt god som Raphael, der gradvist bliver mere stålsat og selvstændig”, skrev Jesper Olsen i filmmagasinet EKKO.

Oplæg om korruption og social uretfærdighed

Efter filmen er der oplæg af Salaam Filmfestivals oplægsholder Babak Vakili.

Han taler med eleverne om filmen og om hvad sker der, når et lille menneske bliver klemt i det politiske spil, og hvordan korruption har indflydelse på folks dagligdag.

Han tager fat på problematikken omkring social uretfærdighed og taler med eleverne om levevilkårene for fattige børn i andre lande og den korruption, der plager mange fattige lande.

Babak Vakili er rapper og har studeret statskundskab. Han er vokset op på Nørrebro med sin iranske mor og interesserer sig meget for politik, især temaer som identitet, integration, marginalisering, radikalisering samt inklusions- og eksklusionsmekanismer.

Yderligere oplysninger hos: 

Festivalleder Solveig Thorborg, mobil 28 80 00 81

Salaam Film & Dialog, tlf. 32 118 188 / 288

E-mail: [email protected] og web: www.salaam.dk

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender