Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Stor klimamarch i København før COP21 i Paris

Der er klimamarcher denne dag i mange lande som optakt til FNs forestående klimatopmøde i Paris (COP21), hvis udfald er af største betydning for at holde klimaforandringerne i tømme.   

Blandt talerne er EUs tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og konferencier er forfatteren og foredragsholderen Signe Wenneberg

Der er klimamarcher denne dag i mange lande som optakt til FNs forestående klimatopmøde i Paris (COP21), hvis udfald er af største betydning for at holde klimaforandringerne i tømme.   

Blandt talerne er EUs tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og konferencier er forfatteren og foredragsholderen Signe Wenneberg

TID: Søndag d. 29. november kl. 13.00 til 16.00

STED: Fra Den Røde Plads v. Nørrebrogade på det ydre Nørrebro til Christiansborg Slotsplads

Læs mere om klimamarchen og programmet på

https://www.facebook.com/events/1632204977029248

Eller på de deltagende organisationers hjemmesider.

I alt er der varslet flere end 2.000 demonstrationer denne søndag i over 150 lande. Budskabet er, at befolkninger ønsker en ambitiøs og globalt retfærdig klimapolitik.

Det er derfor en verdensomspændende protest, København er del af. Klimamarcherne er særligt vigtige nu, da de store demonstrationer i Paris under selve topmødet er aflyst af sikkerhedshensyn.

Foreløbigt program – opdateres løbende.

13.00: Klimamarch starter fra Den Røde Plads 

15.00- 16.00 Musik og taler foran Christiansborg m.

Connie Hedegaard, tidligere klimaminister
Climate Action Denmark,

Emma Bowa fra CARE Kenya

Musik: Steen Jørgensen, Pato, DJ Ras Money, Von Düm Turning Tables Mixtape

Konferencier: Signe Wenneberg

Organisationerne bag COP21-klimamarch:

Klimabevægelsen i Danmark, Greenpeace, Vedvarende Energi, Afrika Kontakt, Mellemfolkeligt Samvirke, NOAH, Landsforeningen Levende Hav, Plan2B, Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening, PUGAD, IBIS, CARE Danmark, Omstilling Nu, Skifergas Nej Tak, Red jorden simpelt, Verdens Skove, Pole to Paris, Rådet for Bæredygtig Trafik, Verdensnaturfonden WWF, Tid til Fred – Aktiv mod krig, Øko-Net, Caritas, Landsforeningen for Økosamfund, 3F Kastrup

Knud Vilby; forfatter, journalist og tidligere formand i Mellemfolkeligt Samvirke, er en af talspersonerne for klimamarchen. Han siger: 

”Med flygtningestrømme og terrorangreb står vi midt i en international krise, men den krise må ikke skubbe klimaspørgsmålet til side. Bremser vi ikke klimaændringerne, vil problemerne blive langt værre.

Tørke og mangel på vand skaber også konflikter og flygtninge. Der er risiko for, at områder i Mellemøsten bliver ubeboelige, og så vil vi se langt flere flygtninge.

Derfor skal vi handle langsigtet og ansvarligt nu for at skabe en mere bæredygtig verden. En mere bæredygtig verden vil også give bedre muligheder for fred.”

Astrid Rinder Alexandersen (Afrika Kontakt) er den anden talsperson. Hun siger:

“Regeringen har taget de kulsorte skyklapper på, melder uambitiøst ud og ruller endda ambitionerne for klima- og miljøpolitikken tilbage. Det sender et dårligt og usolidarisk signal op til forhandlingerne i Paris.

Men vi er mange, der er utilfredse med denne kurs og ikke synes klimaet kan vente. Derfor går vi på gaden for at fortælle politikerne, at klimakrisen skal tages alvorligt, og at vi vil se handling – både under og efter COP21″. 

Yderligere oplysninger hos:

Mads Fisker, kommunikationsmedarbejder

Greenpeace Nordic, Danmark 
tlf. 30 24 03 34 og skype: mads-fisker 

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender