Tid: 09/09/2016 15:30 til 09/09/2016 23:00

Sted: Statens Museum for Kunst (SMK), Sølvgade, København

Arrangør: N/A

Kunstneriske reaktioner på tvangsudvisning

Udstillingen finder sted 9. september – 16. december 2016

CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst inviterer offentligheden til åbning af centrets nye udstilling Deportationsregimet: Kunstneriske reaktioner på tvangsudvisning som statslig praksis og levet erfaring.

Deportation er en stats tvangsudvisning af ‘uønskede fremmede’. Hvert år udvises hundredtusindvis af afviste asylansøgere samt irregulære og udokumenterede migranter med tvang fra det land, de har migreret til, og sendes tilbage til deres oprindelsesland mod deres vilje.
Mange af dem vil efterfølgende migrere igen og bidrager dermed til den såkaldte globale deportspora – en diaspora, hvis migrationscyklus ikke standses af deportation.
 
Offentligheden får kun meget lidt at vide om, hvordan deportationer rent faktisk udføres, om den skæbne, der venter de udviste efter deres tvungne tilbagerejse, hvordan det føles at leve med truslen om udvisning hængende over hovedet, og hvad der får folk til atter at migrere på trods af udsigterne til at blive deporteret igen.
Daniela Ortiz: FDTD (Forcible Drugging To Deport) (2012/2016)
Video, 6 min. Tilhører kunstneren

 
CAMP har inviteret kunstnerne Ghazel (Iran/Frankrig) og Daniela Ortiz (Peru/Spanien) samt det kunstnerdrevne medielaboratorium Studio Revolt (Cambodja, USA, Japan) til at undersøge disse spørgsmål i centrets nye udstilling Deportationsregimet. De tilhører en voksende gruppe kunstnere, der gennem deres kunst undersøger, hvad det vil sige at være (im)migrant eller eksileret ‘anden’, og som i den forbindelse har skabt værker om praksisser, erfaringer og modstand i forhold til deportation.

Deportationsregimet præsenterer tre installationer og live performances under ferniseringen og i løbet af udstillingsperioden, som kan hjælpe os med at forstå logikken bag deportation. Læs mere om udstillingsbidragene her.