Tid: 24/11/2016 15:00 til 24/11/2016 18:00

Sted: Agro Food Park 15, Aarhus N

Arrangør: N/A

Gå-hjem-møde: CSR og ansvarlige leverandørkæder

Tilmeld dig: Senest 21. november

En ny metode til at kontrollere sociale og miljørelaterede risici i leverandørkæder er nu på vej gennem et Danida-støttet projekt styret af NEPCon, SEGES og Green Network. Første mulighed for at drage nytte af projektets metode tilbydes på gå-hjem-mødet "CSR og ansvarlige leverandørkæder" i Aarhus.

Arrangementet er særligt relevant for virksomheder, som forhandler eller bearbejder produkter, der indeholder palmeolie, soja eller oksekød fra udviklingslande, men også virksomheder der håndterer produkter som bomuld, kakao, te, kaffe, krydderier etc. kan drage nytte af metoden.

Program

15.00: Awareness om sociale og miljømæssige risici ved import af palmeolie, soja og oksekød fra udviklingslande v. Christian Sloth, Programme Manager NEPCon

15.10: Præsentation af ny metode for risikovurdering og risikominimering i praksis (palmeolie, soja og oksekød) v. Christian Sloth, Programme Manager NEPCon

15.30: Sneak peek på udviklingen af konkrete værktøjer til at risikovurdere leverandørkæder v. Christian Sloth, Programme Manager NEPCon

15.40: PAUSE

15.50: Case study – CARMO Foods rejse mod ansvarlig indkøb af oksekød gennem en risikobaseret tilgang til supply chain management. 

16.10: CSR-strategi: Hvordan bliver ansvarlig import via risikovurderinger en god business case? V. Kenneth Hald, CEO Green Network

16.30: Mulighed for spørgsmål og diskussion

16.45: Mini-session med projektets eksperter: Få én-til-én-rådgivning om CSR-risici i din leverandørkæde (først til mølle, skriv til [email protected] for at booke en session)

17.00-18.00: Netværk 

Te, kaffe og sandwiches serveres på dagen.

Bemærk "no-show" gebyr på 200 kr. Framelding senest 21. november.

Case study-program åbent for danske virksomheder

Projektet har også udviklet et case study-program for danske virksomheder, der importerer palmeolie, soja eller oksekød både til direkte salg eller i produktionen. Programmet tilbyder en gratis risikovurdering af virksomhedens leverandørkæde indenfor et aftalt scope inkl. en grundig handlingsplan med konkrete tiltag, der kan minimere eventuelle identificerede risici.

Projektet forventer til gengæld, at virksomheden deler sine erfaringer med NEPCons specialister og har lyst til at teste værktøjer og vejledning for brugervenlighed. Præcist hvor mange ressourcer/tid, der forventes af virksomheden aftales og tilpasses den enkeltes behov. Følsom leverandørkædeinformation forbliver i virksomhedens kontrol med en fortrolighedsaftale. Se mere her, hvis du er interesseret eller kontakt [email protected].

Om projektet: Kontrol af risici i leverandørkæder

Som virksomhed er det ofte svært at komme udenom risici for negativ indvirkning på natur, mennesker og miljø, når man arbejder med produkter fra udviklingslande. I mange tilfælde er det en kompleks opgave at spore og vurdere leverandørkæden bag produkterne og sikre en ansvarlig leverandørkæde. Det vil projektet Ansvarlig import af palmeolie, soja og kvæg lave om på.

På baggrund af 20 års erfaring med at mindske global handel med ulovligt træ, har NEPCon udviklet en ny metode til risikovurdering af leverandørkæder, der håndterer palmeolie, soja og oksekød.

Projektet vil tilpasse viden, værktøjer og ekspertrådgivning til danske virksomheder, som ønsker at optimere deres sourcing-strategi, ved at inddrage dem i gå-hjem-møder, case studies og gratis endags-kurser med projektets eksperter. Derudover vil alt risikodata, værktøjer og vejledning blive tilgængeligt på en ny online platform i 2017.  

Hvis du har spørgsmål til arrangementet kontakt [email protected]

Tilmelding. Arrangementet er gratis (Du vil ikke blive faktureret, når du udfylder "billing information". Bemærk no show-gebyr 200 kr.)     (Brug event code CSR1116) Tilmelding sker via

http://www.nepcon.org/da/events/g%C3%A5-hjem-m%C3%B8de-csr-og-ansvarlige-leverand%C3%B8rk%C3%A6der