Tid: 07/11/2016 17:00 til 07/11/2016 19:00

Sted: Svanevej 22, i gården (nær Nørrebro S-station), København NV

Arrangør: N/A

Sundhed og Ligestilling – Akademi for Bæredygtig Udvikling

De 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget i 2015 af de 193 statsledere i FN. Det er den mest ambitiøse plan, vi har for klodens fremtid frem til 2030.

Målene er en plan der rammer bredt, og indebærer bl.a. øget indsats for klimaet, udryddelse af fattigdom, mere lighed mellem mennesker i og mellem lande, ligestilling, uddannelse og sundhed til andet og meget mere og den skal virkeliggøres i alle lande.

For at understrege målenes universalitet og behovet for samarbejde har FN-Forbundet og Nyt Europa slået sig sammen om dette akademi. Ved tilmelding og deltagelse i alle sessioner vil du opnå bred viden om udfordringerne og mulighederne på vej frem mod bæredygtig udvikling, samt forstå vigtigheden af at gennemføre  verdensmålene nationalt, europæisk og globalt.

Vi har samlet nogle af de bedste i Danmark til at give et indblik i nogle af de forskellige mål, der er så afgørende for en bedre fremtid. Det bliver muligt at komme i dybden med problematikkerne der er i målene, og diskutere med oplægsholderne og sidemanden.

De fleste af oplægsholderne har bidraget til bogen "FN's Verdensmål – i et dansk perspektiv", og de tager derfor udgangspunkt i det kapitel de har skrevet. 

Ved deltagelse i alle sessioner opnås et certifikat.

Dan Wolf Meyrowitsch, Lektor, Institut for Folkesundhedsvidenskab, har sammen med sin kollega Flemming Konradsen, skrevet kapitel 3 om sundhed og trivsel. Dan har mange års erfaring i statistik og epidemiologi og har viden om international sundhed og international sundshedsøkonomi. 

Inge Biehl Henningsen har skrevet kapitel 5 sammen med Dorte Marie Søndergaard, professor, dr. philos., DPU om hvordan man opnår ligestilling og styrker kvinder og pigers position i samfundet. 

PRIS for medlemmer: 150 kr. for alle sessioner /40 kr. pr. gang. Pris for ikke-medlemmer: 200 kr. for alle sessioner/ 50 kr. pr. gang. Tilmelding foregår på https://fnforbundet.nemtilmeld.dk/70/

Læs mere på www.nyteuropa.dk eller www.fnforbundet.dk

Har du lyst til at deltage i hele akademiet ser mere her: https://www.facebook.com/events/288551578193174/

Akademiet er støttet økonomisk af Hermod Lannungs Fond