Tid: 11/11/2016 16:00 til 11/11/2016 18:30

Sted: Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B (lige ved Rådhuspladsen), København V

Arrangør: N/A

Forpremiere (III) på dok-filmen Shadow World

Efter visningen får vi besøg af Andrew Feinstein (forfatter til bogen bag SHADOW WORLD), der vil svare på spørgsmål om filmen og debattere våbenhandel, korruption og skattely.

Den internationale våbenindustri omsætter for enorme summer hvert år. Filmen viser, hvordan regeringer, efterretningsorganisationer, våbenproducenter og forhandlere sammen har skabt et marked, hvor korruption og bestikkelser er sædvane.

Er vi kommet så langt, at våbenindustrien påvirker beslutninger om krig og fred? Hvordan hænger våbenhandel sammen med skattely?

Arrangementet varer i alt ca 2,5 time med filmen på 90 minutter. Tilmelding kan ske via Facebook.

Trailer for filmen, der kan oploades på Facebook https://vimeo.com/168623793/

Link til filmens internationale hjemmeside: http://shadowworldfilm.com/

ANDREW FEINSTEIN

Våbenindustriekspert og forfatter til “The Shadow World: Inside the Global Arms Trade”. Andrew grundlagde Corruption Watch UK og er tidligere ANC-medlem i Sydafrikas parlament under Nelson Mandela. Andrew Feinstein er også en af verdens førende eksperter i korruption og den globale våbenhandel.

Han bliver hyppigt brugt på BBC, CNN, Al Jazeera og The Guardian, og hans forfatterskab er blevet offentliggjort af blandt andre The New York Times, Der Spiegel og Huffington Post.

Som forfatter til bogen, som filmen SHADOW WORLD er baseret på, har han hjulpet produktionsholdet med de aktuelle emner og historie, der behandles i filmen. 

Oxfam IBIS i samarbejde med Final Cut For Real.