Selv om Hamid Karzais frist for indsættelse af en ny afghansk præsident udløb tirsdag, er hans afløser endnu ikke fundet. Den langtrukne proces har konsekvenser for landet i form af angreb fra Taleban og udeblevne udenlandske investeringer.
Tusindvis af kasser med stemmesedler står fortsat i den afghanske hovedstad, Kabul, hvor de venter på at blive gransket.
FN har iværksat den til dato største genoptælling af stemmesedler efter det afghanske valg, der blev indledt for fem måneder siden.
Men en af de to kandidater i den anden og afgørende valgrunde – tidligere udenrigsminister Abdullah Abdullah – har nu trukket sig fra processen med at granske valgresultatet.
Han hævder, at hans modstander, Ashraf Ghani, har snydt med mere end en million stemmesedler, og at et stort antal falske stemmesedler har fået lov at blive liggende i de tusindvis af bokse, som indeholder de stemmesedler, der skal granskes nærmere.
Abdullah Abdullah beskylder FN for ikke at tage hans bekymringer alvorligt og har nu trukket sig.
Den afgående præsident, Hamid Karzai, havde gerne set sin afløser taget i ed tirsdag, så han kunne nå at deltage i et NATO-topmøde i Wales, der finder sted torsdag.
USA håber at kunne få en aftale på plads på topmødet om at beholde udenlandske soldater i Afghanistan efter årsskiftet, og denne aftale har Karzai hidtil afvist at skrive under på, skriver tidsskriftet The Economist.
Økonomi og sikkerhed forværret
Internationale medier beskriver Afghanistans valg-strid som en farce, men den langvarige proces med at finde en afløser for Karzai har imidlertid haft alvorlige konsekvenser.
Den militante Taleban-bevægelse har gennemført et par blodige angreb mod de afghanske sikkerhedsstyrker, og økonomien har taget en voldsom opbremsning.
I et interview for nylig sagde landets finansminister, at det langtrukne præsidentvalg allerede har betydet, at Afghanistan er gået glip af fem milliarder dollars i udenlandske investeringer og indtægter.
Afghanerne oplever prisstigninger på basale dagligvarer, og hvis den økonomiske udvikling fortsætter, er det et spørgsmål om kort tid, før det vil blive nødvendigt med fyringsrunder i det offentlige, skriver The Economist.
Atiqullah Nasrat, der er leder af det afghanske handelskammer, siger til Institute for War and Peace Reporting (IWPR), at forretningsfolk er begyndt at flytte deres penge ud af landet. Det skyldes, at de oplever såvel finansielle som fysiske risici.
”Mange forretningsfolk er blevet bortført i de seneste måneder, og nogle er endda blevet dræbt. Så mange har taget deres penge ud af hovedstaden,” siger han.
Nasrat tilføjer, at mange fabrikker melder om nedsat produktion eller helt har lukket, og at Afghanistans toldindtægter i andet kvartal faldt med 45 procent sammenlignet med samme periode sidste år.