Amerikanere på jagt efter sjældne dyr i Iran

800px-ovis_ammon_vignei_arkal_pretoria_3bis

Urialfår


Foto:
Thomas Jazrawi

Amerikanske lykkeriddere strømmer til Iran for at skaffe trofæer fra sjældne dyrearter, skriver BBC.

Her kan de nemlig helt lovligt dræbe dyrene og medbringe de sjældne trofæer. Det iranske miljøagentur udsteder hvert år omkring 500 tilladelser til udlændinge til at jage sjældne dyrearter.

En stor del af disse udstedes til amerikanere, selvom der ikke er tale om de varmeste diplomatiske relationer mellem Washington og Teheran.

Iran har været genstand for strenge økonomiske sanktioner i adskillige år, men det har været tilladt for amerikanske selskaber at booke jagtture i det persiske land.

Irans mange truede dyrearter

Iran huser 120 af verdens truede dyrearter, skriver DR på sin hjemmeside. Det gælder eksempelvis urialfåret med de karakteristiske snoede horn og den persiske gepard.

Den store rovdrift på dem bekymrer derfor miljøaktivister, men jagtlobbyen er stærk i Iran. Det sanktionsramte land har også haft et stærkt behov for penge i statskassen. Efter aftalen om Irans atomprogram, der vil lette sanktionerne, er der håb om økonomisk vækst.

Der er imidlertid også en frygt for en vækst i rovdriften på de sjældne og truede dyr.

Præsident Hassan Rouhani, der blev valgt i 2013, har imidlertid lovet at gøre en indsats for miljøet i den islamiske republik, skriver DR.