I Tunesien erkender den nye regering, at hvis de ikke leverer på jobs, arbejdsmarkedsreformer og økonomisk fremgang, risikerer de, at desparationen foranlediger nye oprør eller støtte til ekstremister, som ønsker at stikke en kæp i hjulet på processen mod demokrati.
I Egypten føler arbejdsmarkedets parter sig frem, nærmer sig hinanden, men har stadig svært ved social dialog. En af årsagerne er, at regeringen traditionelt har styret arbejdsmarkedet og forhindret aftaler parterne imellem.
Og i Jordan har fire års regionalt samarbejde for at skabe et tættere privatsektorsamarbejde resulteret i oprettelsen af et permanent sekretariat i Amman.
Alt det kan man læse om i Det Arabiske initiativs nye tema om arbejdspladser og vækst i den arabiske verden.
Bedre indkomstmuligheder er et væsentligt element i at styrke muligheden for en bedre fremtid og sikre succesfulde demokratiske transitioner, fremgår det af temaet.
Den erkendelse ligger til grund for den danske regerings støtte til omfattende indsatser for at skabe jobmuligheder på kort og lang sigt, økonomisk vækst samt indsatser til at styrke demokrati og reformer i MENA-regionen.
I temaet beskrives nogle af de indsatser i Tunesien, Egypten og Jordan, som foregår i den offentlige og private sektor og mellem arbejdsmarkedets parter, og som Det Arabiske Initiativ støtter i samarbejde med EU og andre internationale organisationer.
Læs hele temaet hos Det Arabiske Initiativ