Politiet i Bangladesh har mandag sigtet ejeren af Rana Plaza, de ni etager høje industribygning, der styrtede sammen i april 2013, for drab. Det skriver BBC mandag middag.
Flere end 1.100 mennesker omkom og over 2.500 kom til skade i ulykken, der er den værste erhvervsulykke i Bangladesh’ historie.
Ejeren, Sohel Rana, er blandt 42 personer, som politiet sigter for drab i forbindelse med katastrofen. De er sigtet for ignorere advarsler om at bygningen var blevet ustabil og blot lade arbejderen gå på arbejde som de plejede.
Blandt de andre sigtede finder man f.eks. ejerne af nogle af de fabrikker, der havde til huse i Rana Plaza.
Efter en høring 28. juni vil anklagemyndigheden tage stilling til, hvordan sagen videre skal forløbe, oplyser BBC.
Sagerne har været længe undervejs, bl.a. fordi det skulle udredes. hvem der rent faktisk var ejer af bygningen.
Dansk tøj fra Rana Plaza
I de seneste år er en meget stor del af verdens tekstilproduktion rykket til Bangladesh på grund af de lave lønomkostninger. Også meget af det tøj, som man finder på hylderne i danske tøjbutikker er syet i fabrikker, som dem, er lå i Rana Plaza.
Det danske firma PWT Group, der står bag kæderne Tøjeksperten og Wagner, fik syet i Rana Plaza.
Førte til kritik, debat og selvransagelse mange steder i verden – også i Danmark. Flere virksomheder har skærpet kravene til deres leverandører i Bangladesh. Men der er dog fortsat massive problemer med arbejdsforholdene for tekstilarbejderne i landet.
Også sager om korruption
Det er ikke første gang at politiet har rejst sager i sagen om sammenstyrtningen af Rana Plaza. I juni 2014 indledte politiet korruptionssager mod 17 personer, herunder fabriksejere, en borgmester og en række embedsmænd.
Sagerne handlede om, at Rana Plaza fik tilføjet ekstra etager med tilladelser fra instanser uden beføjelser til at udstede den slags tilladelser.