Biodiversiteten længe leve: Ny lemurart opdaget på Madagaskar

Forfatter billede

I Madagaskars skove er forskere stødt på en ny lemurart, som tilhører familien “Fork-marked lemur”. Navnet henviser til to karakteristiske sorte striber, som løber fra øjne til snudespids på det lille dyr.

Forskeren Russ Mittermeier, Formand for “Conservation International”, fik første gang øje på den nye lemurart i 1995, men fik først endeligt bekræftet det lille dyrs eksistens i oktober 2010, hvor han tog tilbage til Madagaskar for at lave en dokumentarfilm om den nye lemur.

Skriver BBC i deres elektroniske nyheder mandag.

Forsker-holdet formåede at fange lemuren og tage blodprøver på den, som skal bekræfte, at der vitterligt er tale om en ny lemur på Madagaskar.

Lemuren har puttet sig i et beskyttet skovområdet, i den nordøstlige del af Madagaskar, kaldet “Daraina”.
Og hvis dyret bliver anerkendt som en ny art, ønsker Russ Mittermeier & co, at arten bliver opkaldt efter “Fanamby”. En naturbeskyttelses-organisation, der har arbejdet hårdt for at sikre “Daraina” en status, som beskyttet område.

Opdagelsen af den lille nye lemur er ikke så bemærkelsesværdig igen, da Madagaskar, ifølge Russ Mittermeier, er et regulært mekka i biologisk mangfoldighed. Alligevel vækker opdagelsen stor opsigt, da øen har mistet mere en 90 % af sin oprindelige vegetation, og på trods af dette stadig formår at agere levested for nye arter.

Netop på grund af den store menneskelige indvirkning på Madagaskars natur, er Russ Mittermeier bekymret for, at den nye lemur om ganske kort tid kan blive en truet dyreart.