Botswanas højesteret har udskudt en afgørelse om, hvorvidt landet skal afkriminalisere forhold mellem to personer af samme køn.
Det skriver flere internationale medier.
Højesteretten skulle have taget stilling i spørgsmålet torsdag, men har udskudt sagen til 11. juni.
LGBT-aktivister kræver, at Botswana skrotter paragraf 164 og 167 i straffeloven, der gør det ulovligt for to personer af samme køn at have et forhold til hinanden – eller som det hedder i straffeloven, forhold ”mod naturens orden”.
Overtræder man paragrafferne, kan man straffes med fængsel i op til syv år.
I lighed med andre afrikanske lande er det love, der stammer tilbage fra kolonitiden.
I en udtalelse, der blev udsendt forud for torsdagens retsmøde, skriver organisationen Lesbians, Gays and Bisexuals of Botswana (LEGABIBO), at ”kriminaliseringen af sex mellem to af samme køn begrænser LGBT-personers adgang til basale sociale tjenester, øger deres risiko for diskrimination og påvirker deres grundlæggende menneskelige værdighed”.
”Botswana er et forskelligartet samfund, og forfatningen beskytter friheden og værdigheden for alle personer i Botswana, uanset om du er bøsse, lesbisk, biseksuel, transperson eller interkønnet”, siger LEGABIBOs administrerende direktør, Anna Mmolai-Chalmers.
Gennem de seneste år har Botswana imidlertid lempet den skrappe fortolkning af lovene. Landets præsident, Mokgweetsi Masisi, har desuden antydet, at han støtter LGBT-forhold.
Botswana er ikke det eneste afrikanske land, hvor LGBT-aktivister går til domstolene for at få ændret de love, de anser for at være groft diskriminerende.
I Kenya gjorde flere LGBT-organisationer det samme for lidt over et år siden. Her skulle der være kommet en afgørelse tidligere på ret, men den er udskudt til 24. maj.