Dansk NGO arrangerer studietur til Palæstina og Israel næste forår

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Den danske NGO, Humanity In Action, tager nu det usædvanlige skridt at arrangere en studierejse til Mellemøsten, hvor deltagerne kan sætte sig ind i begge siders syn på konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Studierejsen har overskriften “Israel/Palæstina-konfliktens hverdag og aktører”

Israelere og palæstinensere har levet i en national konflikt i et helt århundrede. Blodig vold og storpolitiske sammenstød dominerer mediernes dagsorden, hedder det i en pressemelding torsdag.

Hvordan opleves konfliktens hverdag af almindelige palæstinensere og israelere på hver side? Hvilke muligheder har de 2 befolkninger og civilsamfund for at udfordre, eskalere eller løse konflikten? Hvad er de vigtigste udviklingstendenser internt i de 2 samfund og hvordan er udsigterne for fred i dette lys?

At finde svar på disse og andre spørgsmål er formålet med studierejsen, arrangeret af menneskeretsnet-værket Humanity In Action – Danmark.

Studierejsen giver mulighed for at møde markante personligheder, organisationer og institutioner – både på israelsk og på palæstinensisk side. “Den giver dermed et bedre og bredere grundlag for at analysere, vurdere og arbejde med den israelsk-palæstinensiske konflikt”, hedder det.

Studierejsen fokuserer ikke på, hvem der har ret eller uret, men på hvordan det civile samfund håndterer konfliktens brudflader.

Hvornår?
1. april – 11. april 2011, i alt 10 travle dage. 2 gange inden rejsen mødes gruppen i København med specialister i israelsk-palæstinensiske forhold.

I de sidste uger inden rejsen vil deltagerne dagligt på mail modtage artikler og andet læsestof til at forberede sig.

Hvor foregår rejsen?
5 dage på israelsk side med ophold i Vestjerusalem og 5 dage på palæstinensisk side med ophold i Ramallah på Vestbredden.

Program
Studierejsen omfatter møder med menneskeretsorganisationerne B’Tselem (israelsk) og Al Haq (palæstinensisk), internationale NGO’er som Røde Kors og International Crisis Group, tænketanke som Shimon Peres Center for Peace, PASSIA og Bitter Lemons samt udvalgte eksperter.

Der vil desuden blive arrangeret besøg hos såvel israelske som palæstinensiske politikere, ligesom der vil være møder med aktivister i politiske organisationer som Fatah, Hamas og bosætterbevægelsen Yesha og besøg ved den omstridte israelske sikkerhedsbarriere m.m.

Studiebesøget giver også mulighed for møder med lokale og internationale pressefolk og forfattere og kunstere fra begge sider m.fl. Deltagere skal regne med, at der er program både om dagen og om aftenen. Der vil være en guidet rundtur i det historiske Jerusalem.

Turledelse:
* Anders Jerichow, kronikredaktør på Politiken, mangeårig Mellemøst-reporter og forfatter til flere bøger om mellemøstlige spørgsmål. Tillige formand for Humanity In Action Danmark.
* Eva Marie Lassen, historiker, forskningsleder ved institut for Menneskerettigheder og forfatter til en række bøger om religion og menneskerettigheder. Næstformand i Humanity In Action Danmark.
* Hanne Foighel, Mellemøst-korrespondent med fast bopæl i Tel Aviv. Har dækket den palæstinensisk-israelske konflikt i 3 årtier.

Pris:
Studierejsen koster 15.800 kr. inklusive fly, hotel i dobbeltværelse med halvpension på trestjernede hoteller i Vestjerusalem og firestjernet hotel i Ramallah og lokal transport m.v. Tillæg for enkeltværelse: 2.700 kr.

Tilmelding:
Reservation foretages ved inden 10. november at indbetale 2.000 kr. pr. person med check eller ved overførsel til HIA’s konto i Nordea, reg. nr. 2040, kontor nr. 5906123233, mærket Jerusalem-studietur og med besked om deltagernes navne.

Yderligere oplysninger hos:
Anders Jerichow
e-mail: [email protected]
Sekretariatsleder Morten Østervang
e-mail: [email protected]
Humanity In Action
Strandgade 56 1401 København K
www.humanityinaction.org/denmark