Af Karin Jensen og Stephan Gamillscheg
Årets TAMBO madfestival er åbnet i La Paz, hvor den nyligt stiftede bolivianske madbevægelse anslås at samle op mod 80.000 til spisning, underholdning og et marked med specialiteter.
Den danske solidaritets- og bistandsorganisation, IBIS, og Melting Pot Bolivia, der er en fond stiftet af IBIS og TV-kokken Claus Meyer i fællesskab, deltager som led i indsatsen for at bekæmpe fattigdom og ulighed gennem mad.
TAMBO samler fødevareproducenter, lokale restauranter og branchefolk fra hele Bolivia på linje med internationale inviterede. I år deltager bl.a. en af personerne bag madfestivalen Madrid Fusion, ligesom IBIS’ generalsekretær Vagn Berthelsen besøger TAMBO.
Formålet med festivalen er at styrke og finde det sande potentiale for det bolivianske køkken.
Det skal bruges som afsæt for at videreudvikle gastronomi, vækst, turisme og landbrug i Sydamerikas fattigste land, som har været mål for dansk bistand i årtier.
Lokale producenter udstiller varer
IBIS virker for at styrke de indianske organisationer blandt Guaraní og Killakas folkene.
For at forbedre deres økonomi og give dem mulighed for at deltage i den bolivianske madbevægelse har IBIS inviteret repræsentanter fra de honning-producerende Guaraní og quinoa- og lama-avlende Killakas-folk – se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/19-10-13/quinoa-kaldes-vidunderplante
”Vi er her ikke kun for at sælge vores varer, vi er her for finde samarbejder og lave alliancer,” siger Olinfa Soto, der er vicepræsident for honning-avlernes organisation i sit område.
Producenterne mødtes således med repræsentanter for fabrikker, der aftager honning, og der blev givet tilbud på store ordrer, hvilket for Guaraní-folket er fuldstændig uden fortilfælde.
Symposium omhandler biodiversitet og gastronomi
Læs videre på
http://ibis.dk/articles/startskuddet-er-gaet-til-arets-madfestival-i-bolivia
Karin Jensen og Stephan Gamillscheg er medarbejdere i IBIS