Erfaren nøglemedarbejder bliver chef i ngo, som hjælper danske virksomheder til Afrika

Henrik Anker-Ladefoged.


Foto: Access2innovation
Laurits Holdt

2. juli 2024

Henrik Anker-Ladefoged, der har været en del af Access2Innovation i mere end 10 år, træder til som ny direktør pr. 1. september 2024 i den danske platform for innovative, bæredygtige, kommercielle løsninger til de afrikanske vækstmarkeder.

Access2innovation tilbyder dansk erhvervsliv adgang til partnerskaber med ngo’er, investorer, vidensinstitutioner samt finansiering, forretningsforståelse og teknisk indsigt ud fra mange års erfaring med de afrikanske vækstmarkeder.

Siden 2007 har Access2innovation opbygget og støttet over 85 erhvervspartnerskaber mellem danske og afrikanske virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner ved at tilbyde netværk, finansiering og ekspertise i innovation og forretningsudvikling i Danmark og Afrika, skriver den.

Henrik Anker-Ladefoged har været en central del af Access2innovation siden 2013. Med over et årtis erfaring inden for foreningen og en dyb forståelse af dens mission og værdier er han godt rustet til at føre Access2innovation videre, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

“Jeg er taknemmelig for tilliden og ser frem til at bygge videre på det stærke fundament, som Access2innovation har,” siger Henrik Anker-Ladefoged.

“Vi er en forening i udvikling, og behovet for Access2innovation er større end nogensinde med vores vækstende medlemstal og regeringens kommende strategi for øget samarbejde med Afrika. Vi vil fortsætte med at innovere og fremme værdifulde løsninger til vores medlemmer og samarbejdspartnere for deres succes på det afrikanske kontinent.”

Henrik Anker-Ladefoged har haft forskellige roller i organisationen over årene, senest som program manager.

Den nuværende chef i Access2innovation, Karin Elisabeth Lind, stopper med udgangen af august og begynder som international direktør i Folkekirkens Nødhjælp.

Læs også: Folkekirkens Nødhjælp har fundet ny international chef

“Det har været en ære at lede Access2innovation og arbejde med et så dedikeret team,” udtaler Karin Elisabeth Lind. “Jeg er stolt af det, vi har opnået sammen, og jeg ser frem til at se foreningens fortsatte succes under Henriks ledelse.”

Access2innovation har kontorer i København, Aalborg og Kampala, Uganda.