Flytter elefanter til Mozambique

Redaktionen

4 elefantfamilier med over 40 tykhuder i alt flyttes på torsdag fra Kruger parken i Sydafrika over grænsen til nabolandet Mozambique som led i skabelsen af en kæmpemæssig grænseoverskridende nationalpark mellem de 2 lande og Zimbabwe.

Elefanterne føres over til den mozambiquanske del af den nye “Great Limpopo Transfrontier Park” som led i en plan, der skal sprede de store dyr, nu da de første grænsehegn enten er revet ned eller står for at blive det de kommende år.

Der lever ca. 10.000 elefanter i Sydafrikas Kruger park og det er for mange til at opretholde vegetationen. Så flytningen skal opgraduere bestanden i Mozambique og lette presset på den sydafrikanske side. De 3 landes statsoverhoveder underskrev sidste år en international aftale, som skal føre til fjernelse af store dele af grænsehegnet, men det det vil tage flere år at fjerne alle hegn.

Håbet er, at der til sin tid vil være 100.000 kvadratkilometer beskyttet område indenfor parkens grænser – et areal mere end dobbelt så stort som Danmark.