Dansk Flygtningehjælps nye integrationschef, Anette Christoffersen, har erfaring fra minerydning og humanitær nødhjælp.
Udfordringerne i den nye stilling ser umiddelbart forskellige ud, men arbejdet drejer sig i bund og grund om det samme – at sikre en bedre hverdag for andre mennesker.
44-årige Anette Christoffersen er i løbet af januar trådt ud af sin tidlige-re stilling som chef for Danish Demining Group, Dansk Flygtninge-hjælps minerydningsafdeling. Samtidig har hun taget sin nye kasket på indenfor samme organisation, denne gang som ansvarlig for det nationale integrationsarbejde.
– Opgaven med at rydde miner er langt hen ad vejen en historie om at skabe bedre levevilkår for folk ved at fjerne nogle konkrete og store problemer fra deres dagligdag. Integrationsopgaven i Danmark handler i bund og grund om det samme, at hjælpe flygtninge og indvandrere med at fjerne konkrete udfordringer og problemer, der står i vejen for et godt dagligliv i Danmark, siger Anette Christoffersen, der som Integrationschef i Dansk Flygtningehjælp får ansvar for Integrationsnet, Lærdansk og Tolkeservice.
Anette Christoffersen har taget en omvej til den humanitære verden. Hun er uddannet cand.mag. i Litteraturhistorie og Italiensk, men valgte hurtigt efter endt uddannelse, at det ikke var den vej, hun ville.
Siden 1994 har hun arbejdet for Dansk Flygtningehjælp, først et par år som leder af et uddannelsesprogram for unge bosniske flygtninge i Danmark, dernæst som del af det internationale arbejde, hvor hun bl.a. var udsendt til Balkan og nødhjælpsleder indtil hun i 2006 blev chef for minerydningsafdelingen.
Fremover er får det danske minefelt, Integration, glæde af Anette Christoffersens organisatoriske engagement. Et job, hun ser frem til, med store forventninger – og med forventninger om, at det vil bringe store udfordringer.
Hendes primære fokus ligger på hjælpen til særligt udsatte børn og familier, og på at hjælpe dem, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.
– Den økonomiske situation lige nu betyder, at ledigheden stiger – og her er udfordringen for os, at sikre, at de mange flygtninge og indvandrere, der er kommet i arbejde i løbet af de seneste år, bliver fastholdt på arbejdsmarkedet. Det har været en succes, vi ikke må tabe på gulvet, samtidig med at den gerne skulle udvides til at inkludere endnu flere, siger Anette Christoffersen.
Hun ser frem til det helt nødvendige samarbejde med de danske kommuner, der har integrationsopgaven i Danmark, og private virksomheder, der ser flygtninge og indvandrere som en ressource.