Handlingsplan for dansk opfølgning på Miljøtopmødet i Johannesburg sendt ud til høring

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Udkast til Handlingsplan for Danmarks internationale opfølgning på Johannesburg-topmødet blev mandag sendt ud til høring af udenrigsministeriet, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

Udkastet redegør for den internationale opfølgning på Verdenstopmødet om bæredygtig udvikling i Johannesburg i august-september 2002, der allerede er igangsat på de områder planen fokuserer på. Derudover rummer det mindre nye tiltag inden for de eksisterende rammer.

Med planen præsenteres den danske udviklingspolitik i de kommende år i lyset af den grundlæggende tankegang, der prægede Johannesburg-topmødet, nemlig den balancerede og integrerede tilgang til økonomisk og social udvikling og miljøbeskyttelse.

Handlingsplanen har 3 hovedkapitler:

Et om de internationale rammer for opfølgningen, et om opfølgningen på temaerne fra Johannesburg og et om opfølgningen i relation til de grundlæggende principper for bæredygtig udvikling.

Den færdige handlingsplan vil være svar på en Folketingsvedtagelse 28. november 2002, vedtaget efter en forespørgsel i tinget om, hvordan regeringen agter at følge op på Verdenstopmødet i Johannesburg.

Udkastet er sendt i høring i det såkaldte UNGASS-udvalg, der som medlemmer har interesserede ministerier, Grønland og Færøerne, de kommunale organisationer, NGOer, arbejdsmarkedets parter samt erhvervsorganisationer. Såvel forberedelsen af som opfølgningen på topmødet drøftes løbende i dette udvalg.

Forkortelsen “UNGASS” står for United Nations General Assembly Special Session, som er betegnelsen for opfølgningsmøder på de store FN-konferencer.

Høringsfristen er den 10. maj. Eventuelle bemærkninger sendes til Udenrigsministeriet ([email protected]) med kopi til Kontoret for miljø og bæredygtighed ([email protected]).

Yderligere oplysninger hos Anne Marie Sloth Carlsen, Kontoret for Miljø og bæredygtighed i Udenrigsministeriet.