Militante styrker fra Den Islamiske Stat har indtaget Iraks største kristne by, Qaraqosh. Titusinder af kristne er på flugt fra jihadisternes fremmarch i den nordlige del af landet.
Mens det meste af verden har øjnene rettet mod Gaza, har Den Islamiske Stat – tidligere kendt som ISIS – indtaget flere byer i det nordlige Irak, hvor indbyggerne flygter i panik.
Senest har gruppens krigere taget kontrol med den kristne by Qaraqosh og de omgivende områder.
De yderliggående islamisters indtog i byen har fået titusinder til hastigt at flygte fra byen, der normalt har 50.000 indbyggere, stort set alle kristne.
En international kristen organisation siger ifølge BBC, at mindst en fjerdedel af de kristne i Qaraqosh og de omkringliggende byer er flygtet.
40.000 flygtet op i bjergene
Den Islamiske Stat har udråbt et kalifat i de dele af Irak og Syrien, som gruppen nu kontrollerer.
I de seneste dage har der været voldsomme sammenstød mellem Den Islamiske Stat og kurdiske peshmerga-styrkerne, der forsøger at holde jihadisterne i skak.
Mange af de kristne, som nu er flygtet fra Qaraqosh, har søgt tilflugt i de kurdisk kontrollerede dele af Irak, siger kilder til flere internationale medier.
I bjergene uden for byen Sinjar, som blev indtaget af Den Islamiske Stat i weekenden, har op mod 40.000 mennesker søgt tilflugt.
De fleste af dem tilhører yezidi-minoriteten, som islamisterne betragter som djævletilbedere.
De har fået valget mellem at tørste ihjel på bjerget eller komme ned og blive slået ihjel.
USA moralsk forpligtet til at hjælpe
Udenrigsministeren i det irakiske Kurdistan, Falah Mustafa Bakir, siger til tv-stationen CNN, at USA har en ”moralsk forpligtelse” til at gribe ind.
”Vi er overladt til os selv ved fronten for at bekæmpe terroristerne i ISIS,” siger han.
”Jeg mener, at USA har en moralsk forpligtelse til at støtte os, for dette er en kamp mod terrorisme, og vi har bevist, at vi er prodemokratiske, provestlige og prosekulære.”
De kurdiske styrker – peshmerga – har kæmpet mod de militante sunniislamister i de seneste uger.
Men peshmerga-styrkerne er spredt tyndt ud over flere fronter, og måtte onsdag aften trække sig tilbage fra Qaraqosh.