Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Bliv bedre til at formidle de gode projekthistorier – DUF seminar

TID: Lørdag d. 7. marts, kl. 11 til 20

STED:: DUF, Scherfigsvej 5, Kbn Ø.

PRIS: Det er gratis at deltage på seminaret, men depositum på 200 kr. erlægges ved tilmelding og refunderes ved fremmøde. Der er rejserefusion til arrangementet for medlemmer af DUForganisationer.

TID: Lørdag d. 7. marts, kl. 11 til 20

STED:: DUF, Scherfigsvej 5, Kbn Ø.

PRIS: Det er gratis at deltage på seminaret, men depositum på 200 kr. erlægges ved tilmelding og refunderes ved fremmøde. Der er rejserefusion til arrangementet for medlemmer af DUForganisationer.

MÅLGRUPPE: Frivillige og ansatte i DUFs ca. 70 medlemsorganisationer, hvoraf mange er internationalt aktive gennem DUFs puljer.

TILMELDING: Klik på http://congresso.duf.dk/index.php?id=666 

Tilmeldingsfristen er den 23. februar kl. 10.

Vil du gerne blive bedre til at få de gode historier fra jeres internationale projekt i medierne? På det internationale kommunikationsseminar får du redskaber til at styrke oplysningsaktiviteterne i dit internationale projekt.

Du bliver guidet hele vejen fra at vinkle en historie til at analysere hvilke medier, der er relevante for din historie, og hvordan du kontakter dem.

Seminaret giver dig også større bevidsthed om, hvorfor kommunikation om udviklingsspørgsmål overhovedet er vigtigt, og hvordan du og din organisation sammen med jeres partnerorganisation i u-landet kan spille strategisk ind i forskellige mediedagsordener – herunder på de sociale medier.

Du får

* Redskaber til at vinkle og formidle den gode projekthistorie
* Viden om, hvordan du bruger forskellige medier
* Gode erfaringer fra andre projektaktive

PROGRAM

11.00-11.30: Velkomst og introduktion

11.30-12.30: Sådan laver I konstruktiv udviklingskommunikation v/ Karoline Rahbæk

Medierne er fyldt med historier om krig, terror, naturkatastrofer og fattigdom. Gode nyheder fra udviklingslandene kommer sjældent på forsiden. Målinger viser dog, at jo mere vi ved om de gode nyheder, desto mere bakker vi op om bistand til udvikling.

Få inspiration til konstruktiv kommunikation med Verdens Bedste Nyheder som case.

Karoline Rahbæk arbejder som projektleder for medier og kommunikation i nyhedskampagnen Verdens Bedste Nyheder.

Den er et samarbejde mellem FN, Danida og danske NGOer med u-landsrettet arbejde om at formidle fremskridt og gode resultater fra udviklingslandene.

12.30-13.30: Frokost

13.30-14.00: Hvordan arbejder man med kommunikation i projekter? v/ LandboUngdom.

Med afsæt i erfaringer fra bl.a. P4, TV2, fagblade og aviser fortæller repræsentanter fra LandboUngdom om, hvordan gode projekthistorier kan formidles til de danske medier.

LandboUngdom samarbejder med landbrugsskolen Maison Familiale Rurale i Marokko om at forbedre fremtidsudsigterne for unge landmænd.

14.15-17.15: Hvad er en god historie? Workshop om pressearbejde og pressestrategi v/ Morten Bruun

Hvad er en god historie? Hvordan vinkler vi en pressemeddelelse? Og hvordan får vi vores budskaber i pressen?

Få gode råd til, hvordan man kan gøre pressearbejdet konkret og hvordan man kan ramme de lokale og regionale danske medier med gode historier om internationalt projektarbejde.

Morten Bruun er freelancejournalist og arbejder med ‘lokal synlighed’ og andet pressearbejde for en række forskellige organisationer. Han har tidligere arbejdet på Ekstra Bladet og på det lokale dagblad i Holbæk.

17.30-18.30: Pip med i udviklingsdebatten på Twitter v/ Maria Nitzsch Hastrup

Få indblik i den danske Twitter-sphere og inspiration til hvordan sociale medier kan bruges til at formidle gode historier fra udviklingsprojekter.

Maria Nitzsch Hastrup er cand.mag. i Afrikastudier med speciale i sociale medier. Hun er en aktiv del af #dkaid-netværket, oplægsholder på Social Media Week Copenhagen 2015 og totalt afhængig af Twitter.

18.30-20.00: Aftensmad, erfaringsudveksling og uformel snak/hygge med de andre internationalt engagerede.

Yderligere oplysninger hos:

International programmedarbejder Marie Engberg Helmstedt på e-mail: [email protected] eller tlf. 60 20 14 46.

NB! Seminaret er rykket fra den 7. februar, som trykt i kursuskataloget, til den 7. marts.