Tid: 05/03/2024 19:00 til 05/03/2024 21:00

Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Arrangør: Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab

Dialogmøde: Menneskerettigheder og etnisk diskrimination

Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk inviterer til dialogmøde om menneskerettigheder og etniske diskrimination.

Den 10. december 2023 fyldte Verdenserklæringen om Menneskerettigheder 75 år. Selvom de fleste af verdens lande i dag har afgivet deres støtte til erklæringens principper, har dens indhold altid stået til diskussion, og der sker fortsat brud på de 30 artikler hver eneste dag.

I anledning af 75-året inviterer Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab til paneldebat og dialog om status på menneskerettighederne i et dansk perspektiv.

Skal vi tilpasse artiklerne til vores egen samtid? Eller holde fast i, at artiklerne netop er så grundlæggende, at de kan fungere på tværs af tid og sted? Skal Danmark træde ud af deklarationen? Fungerer artiklerne i praksis, eller er de mest ord på et stykke papir?

Mød:

Fakhra Shaheen, medlem af Indvandrerhistorisk Selskab, vil med udgangspunkt i et minoritetspolitisk perspektiv tale om diskrimination og etniske minoriteters rettigheder.

Pia Justesen, ph.d. og advokat med speciale i menneskerettigheder, taler om diskrimination af personer i hjemløshed.

Claus Juul, juridisk konsulent, giver et bud på konkrete indsatser.

Morten Chjeffer Rasmussen, chefkonsulent ved Institut for Menneskerettigheder, tager afsæt i den netop offentliggjorte rapport om ligebehandling af etniske minoriteter.

Niels-Erik Hansen, advokat med speciale i menneskerettigheder, fortæller om sine erfaringer med indvandrer- og flygtningesager.

Paneldebatten modereres af Morten Kjærum, direktør for Raoul Wallenberg Instituttet.

Tilmelding: Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til [email protected] med antal tilmeldte. Frist: 1. marts 2024.