Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Møde i Nairobi-klubben: Den globale fortælling

TID: Torsdag den 3. april kl. 19-21

STED: IBIS, Vesterbrogade 2b 1. sal, København V.

TILMELDING: Mødet er åbent for alle. Tilmelding til [email protected] senest 1. april kl. 12.

Udover at uddybe bogens indhold, vil forfatterne komme ind på bogens tilblivelsesproces, målgruppeovervejelser, økonomi og distribution.

Nairobi-klubben serverer snacks og drikkevarer.


TID: Torsdag den 3. april kl. 19-21

STED: IBIS, Vesterbrogade 2b 1. sal, København V.

TILMELDING: Mødet er åbent for alle. Tilmelding til [email protected] senest 1. april kl. 12.

Udover at uddybe bogens indhold, vil forfatterne komme ind på bogens tilblivelsesproces, målgruppeovervejelser, økonomi og distribution.

Nairobi-klubben serverer snacks og drikkevarer.

Keld Broksø: Missilhotellet

Karriereembedsmanden David Wolff får chancen for at lede en hjælpeorganisation i et Afghanistan oven på de internationale kampstyrkers exit efter 2014. Det går hurtigt op for ham, at især Iran og USA kører deres helt egne spil, som gør neutralt hjælpearbejde umuligt. Wolff bliver i stedet brugt som en nyttig idiot til andre og tvivlsomme formål.

Udstationeringen udvikler sig til et mareridt. Wolff bliver stik mod sin vilje en vigtig brik i spillet mellem en iransk konsul og en amerikansk CIA-agent. En ny og livsfarlig viden om, hvad der foregår, får blodige konsekvenser på en flugt gennem et land i opløsning.

Missilhotellet er en spændingsroman, men også en besk kommentar til, hvordan udenlandske interesser sammen med inkompetente, anløbne, afghanske ledere er med til at ødelægge et land med krigstrætte mennesker, som troede, at deres land skulle bygges op på ny.

Keld Broksø er journalist, forfatter og konsulent og har tidligere bl.a. udgivet romanen ’Pengemuren.’

Links:


www.missilhotellet.dk
https://www.facebook.com/Missilhotellet
http://www.arnoldbusck.dk/soeg?s=missilhotellet&cid=2
http://www.kb-kommunikation.dk/

Klaus Winkel: Udvikling. Om Danmarks bistand

Klaus Winkel er cand.polit. og har i 36 af sine 38 år i Udenrigsministeriet arbejdet med udviklingsbistand.

1974-76 var han økonomisk rådgiver i Kenyas finans- og planlægningsministerium og 1980-82 chef for Danida-missionen i Dar es Salaam.

Ved sin hjemkomst derfra etablerede han Danidas evalueringsfunktion og var senere i en længere årrække chef for kontoret for evaluering, forskning og dokumentation. Fra sin fratræden i 2004 og til 2010 var han tilknyttet Seruminstituttet som konsulent.

I 2007 udkom hans “Hvorfor er et så svært fra Afrika?” og i 2011 ”Danskere i tropisk Afrika, fra slavehandler til bistandsarbejder”. Til august udkommer forventeligt “Udvikling. Om Danmarks bistand”.

Henrik Döcker: Den skrøbelige fred

Hvordan undgår vi krig? Det er det underliggende spørgsmål i journalist Henrik Döckers nye undervisningsbog til historie og samfundsfag på ungdomsuddannelserne.

Luppen i denne bog er unikt sat på de internationale fredsbestræbelser, retsstaten og dem, der har arbejdet for fredssagen i stedet for – som så ofte – på krigene, konflikterne og deres udvikling.

Forfatteren tager afsæt i Røde Kors’ fødsel og bevæger sig over Folkeforbundet, de to verdenskrige, FN, afkoloniseringen, den kolde krig og frem til nutidens nationale og internationale terror.

Bogen definerer klart og forståeligt de vigtigste begreber og præsenterer de internationale domstole, internationale og overnationale organisationer samt de vigtigste traktater med betydning for fredssagen og retsstaten.

Lene Vendelbo

Lene Vendelbo har lavet skolebøger til mellemtrin (4-6 klasse) og udskolingen (7-9 klasse) de sidste syv år for Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp. Senest u-landskalender fra Myanmar for Dansk Flygtningehjælp.

Se bogen her http://bornharaltidret.dk/wp-content/uploads/2013/10/1132022_DFH_elevbog_final_210x280mm-WEB.pdf

Hendes ønske er at gøre det globale nærværende og interessant for en målgruppe, som ofte har et meget snævert syn på verden. Målet er at lave materialer, der fokuserer mere på ligheder end forskelligheder – hvad har danske børn til fælles med børn i en flygtningelejr i Kachin fx (ret meget skulle jeg hilse og sige).

Lene Vendelbo var I Kachin sidste forår, hvor hun udover at lave interview til bogen også lavede dette website http://bornharaltidret.dk/ga-tur-i-en-flygtninge-lejr/ . Målet var at vise en flygtningelejr i børnehøjde.