Tid: 11/11/2015 19:00 til 11/11/2015 21:30

Sted: Betaniahjemmet, Kong Georgs Vej 3, Frederiksberg

Arrangør: N/A

“Nu er jeg menneske igen” (2) – Tolerancen

Se film og hør samtaler om venskab og om at blive menneske igen, om egne erfaringer med kontakten mellem uledsagede flygtningebørn og danske kontaktpersoner. Hør historier fra nær og fjern, og tag stilling til, hvad du selv har lyst til.

Mød jazzpianisten Carsten Dahl, sangerne Susi Hyldgaard, Joost Alexander og Pia Raug, forfatterne Kirsten Thorup, Vibeke Marx og Salam Ibrahim (Irak), filminstruktøren Jannik Hastrup og skuespilleren Sue Hansen-Styles (England).

Samt forældrerepræsentanterne Else-Marie Ulderup, Iben Hendel Philipsen og Ditte Maria le-Fevre  og Sayed (Afghanistan), supervisions-gruppen med Susanne Hjortholt Simonsen, Solveig Boesen, Ida Gustafsen og danseren Roya Moghaddas Hoffmeyer (Iran).

PROGRAM:

* Jazzpianisten Carsten Dahl indleder aftenen. Han har med sin musik formået at bryde grænser. Om det er jazz eller klassisk, flyder det ubesværet sammen i hans spil. Hans improvisationer løfter lytteren ind i et helt eget univers. 

* Forfatteren Kirsten Thorup fortæller i en samtale med aftenens arrangør, Michael Svennevig, om "Projekt Paradis" – et teaterstykke til Betty Nansen Teatret om flygtninge og indvandrere i 1997 – og om hvad der siden skete.

For hvad har ændret sig siden dengang og hvor er vi på vej hen nu i den aktuelle flygtningesituation? 

* Else-Marie er frivillig repræsentant og værge for Sayed, der flygtede alene fra Afghanistan som 12-årig og kom til Danmark som 15-årig. Hør dem berette om hvordan det er at bo sammen og være en familie. 

* Filminstruktører Jannik Hastrup viser et uddrag fra sin tegnefilm ”Asylbarn”, der er baseret på børneberetninger fra Kongelunden og Avnstrup – og fortæller om hvad der i år 2000 fik ham til at blive værge for en 15-årig afghansk dreng, og hvordan det videre gik.

* Sprog og ord lægger sig nysgerrigt op ad hinanden, når arabisk og engelsk blandes i tre oplæsninger fra den selvbiografiske flygtningeroman ”In the Depths of Hell”(USA, 2014) af forfatteren Salam Ibrahim (Irak), der læser på arabisk sammen med skuespilleren Sue Hansen-Styles (England), som læser på engelsk.

* Iben Hendel Philipsen og Ditte Maria le-Fevre taler om at blive forældrerepræsentant (hhv. seks måneder og seks år) for en uledsaget mindreårig flygtning med alle de glæder og udfordringer det medfører.

* Sangeren Pia Raug fortæller om dengang og nu: ”Så synger de sange om folkenes lykke /Så synger de sange om folkenes sorg / Så blæser de alle partier et stykke/og vælter den sidste papirtigers borg”.

Pia Raug satte musik til Inger Christensens digt ”Chile” i 1980, og var med sine sange og musik med til at give tiden en stemme, men hvad gør vi i dag og hvordan kommer nye protestsange til orde – hvis de findes? 

* Forfatteren Vibeke Marx læser sit flygtningedigt, ”LYS”, fra antologien ”117 stemmer” (Epigraf, 2013)

* Oplev Roya Moghaddas Hoffmeyer (Iran) danse klassisk persisk sufi-dans.

* Supervisionsgruppen består af lutter kvinder, der alle har en længere privat relation til børn og voksne, der er flygtet til Danmark. 

Hør dem fortælle, hvordan de har skabt kontakt til mennesker de ikke kendte, og hvorfor de mener, at vi alle bør tage ansvar og byde velkommen. Mød Susanne Hjortholt Simonsen, Solveig Boesen, Ida Gustafsen, Else-Marie Ulderup og Ditte Maria le-Fevre.

* Sanger og komponist Susi Hyldgaard har gennem flere end 10 cd-udgivelser bevæget sig fra solo til Big Band.

Hun er på én gang rummelig og alligevel nær ved i sit musikalske udtryk, der hvirvler sangfragmenterne højt op i luften for derefter at dale ned og falde på plads i hendes musik. Hun runder aftenen af med to sange.

PROLOG

Hvad kunne få dig til at gøre noget? Hvad kunne få dig til at række hånden ud, til at række begge hænder ud – og tro på det uvisse? Og den mulighed som det rummer. At lade fingrene glide gennem et ukendt rum. Og måske møde en andens hånd.

Hvad ville kunne få dig til det? Er det tiltroen til andre mennesker, er det i håb om at gøre noget godt, er det velvilje, kærlighed, omsorg, tolerance – eller er det for at redde dig selv i land? Der er mange måder at være menneske på. ”Nu er jeg menneske igen”- det skal vi kunne sige til os selv." 

Fra prologen af Michael Svennevig

Se også http://michaelsvennevig.weebly.com/nu-er-jeg-menneske-igen.html

og https://www.facebook.com/events/179171192421576/

Yderligere oplysninger hos:

Michael Svennevig

Tlf.: 35 26 05 64 og e-mail: [email protected]

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender