Tid: 10/02/2016 10:00 til 10/02/2016 13:00
Sted: DIEH Hub, Overgaden Oven Vandet 10, Christianshavn, København
Arrangør: N/A
Sådan får fødevaresektoren fod på etikken
Fødevare- og detailvirksomheder, fagbevægelsen og NGOer inviteres til debat om migrantarbejde i fødevaresektoren.
Det sker på baggrund af tomat-rapporten, som man kan hente (downloade) fra
http://www.dieh.dk/dyn/resources/News_Content/file/1/251/1449485477/ieh-report_due-diligence-in-agricultural-supply-chains_italian-tomato-products.pdf
Kom og hør nærmere om de konkrete problemstillinger, hvor Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) trækker tråde til generelle udfordringer i fødevaresektoren og præsenterer konkrete anbefalinger til fødevaresektoren om, hvordan man får fod på etikken.
Deltagelse:
Fødevare- og detailvirksomheder, NGOer og fagbevægelsen.
Tilmelding på
http://www.dieh.dk/arrangementer-ny/15
Program:
10:00 – 10:10
Velkomst og introduktion v. Mette Boye, Direktør i DIEH.
10:10 – 10:20
Bag om rapporten: Counteracting exploitation of migrant workers in Italian tomato production.
10:20 – 10:50
Tæt på de konkrete problemstillinger i den Italienske tomatindustri samt Q/A v. Kathrine Ladefoged Lenschau, journalist på DR Madmagasinet.
10:50 – 11:00
Pause.
11:00 – 11:30
Etik på dåse. Coops indsats over for leverandørerne samt Q/A v. Kathrine Lykke Kirk, CSR Konsulent i Coop Danmark.
11:30 – 12:00
Problemstillingen i dansk perspektiv – fra italiensk til dansk landbrug samt Q/A v. Jesper Nielsen, International Rådgiver i 3F.
12:00 – 12:15
Opsamlende debat.
12:15 – 13:00
Frokost & networking
Mere om DIEH på www.dieh.dk