Tid: 14/02/2024 09:00 til 14/02/2024 10:00

Sted: DIPD, Nørregade 6, 3. sal. 1165 København

Arrangør: Dansk Institut for Partier og Demokrati, DIPD

To år med krig i Ukraine – er Vesten ved at blive krigstræt?

Det er nu snart to år siden, at Rusland eskalerede invasionen af Ukraine og bragte krigen tilbage på europæisk jord. Men er Vesten i fare for at blive immune over for krigens realitet – og hvilke konsekvenser vil krigens fremtidig retning have for resten af verden?

Den 24. februar er det to år siden, at Rusland førte sine tropper frem, annekterede flere af Ukraines regioner og indledte en krig mod et selvstændigt demokrati på det europæiske kontinent.

Mod manges forventning rykkede EU sammen; der blev indført sanktioner mod Rusland og fly og kampmateriel blev doneret. Det er sådan set stadig virkeligheden – men sanktionerne virker ikke og Ukraine er pressede på slagmarken.

Putin håber på krigsudmattelse – men er vi i Vesten i første omgang ved at blive krigsblinde?

DIPD stiller derfor det afgørende spørgsmål: har vi vænnet os for meget til krigens realitet som udspiller sig i vores egen forhave? Og hvilke konsekvenser kan det have for det globale demokrati? 

DIPD har onsdag den 14. februar kl. 9 – 10 inviteret TV2 korrespondent Claus Borg Reinholdt, samt et politisk panel ind for at debattere, om vi er i Vesten er ved at blive krigsblinde – og de geopolitiske konsekvenser det kan medføre.

Det politiske panel består af: 

– Charlotte Munch, udenrigsordfører for Danmarksdemokraterne
– TBC

Kom og vær med, når vi debatterer Danmark og Vestens fortsatte støtte til Ukraine, som kæmper for deres selvstændighed og demokrati.

Eventen kræver tilmelding, og der er begrænsede pladser.

Tilmeld dig via dette link: https://dipd.dk/arrangementer/to-aar-med-krig-ukraine-er-vesten-ved-blive-krigstraet