Tid: 08/03/2018 11:00 til 06/05/2018 18:00

Sted: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (Arkitektskolen), Danneskiold-Samsøes Allé 53 1435 København K

Arrangør: N/A

Udstilling: Africa: Rethinking Architecture and Design (København)

KADK præsenterer 25 nye forsknings- og studieprojekter, som viser hvordan arkitektur og design kan bidrage med innovative og bæredygtige løsninger til et kontinent i rivende udvikling. Udstillingsåbning den 8. marts kl. 16.

Det afrikanske kontinent boomer økonomisk og befolkningsmæssigt. Det stiller nye krav til levestandarder og lægger pres på miljø og ressourcer. KADK præsenterer arkitektur og design til et kontinent i udvikling. 

Afrika udråbes i dag af erhvervslivet til at være mulighedernes kontinent – med rekordstor økonomisk vækst, store naturresurser, frugtbar landbrugsjord og et befolkningsboom, der overgår alle andres.  Det er en udvikling, som gribes af investorer verden over, men den skal også gribes af designere og arkitekter, der kan bidrage til at sikre en bæredygtig udvikling, som giver mening og værdi for den afrikanske befolkning.

Legende vandfiltrering og myggeresistente døre 

På udstillingen præsenteres blandt andet projekter af studerende, der netop er vendt hjem fra feltarbejde i henholdsvis Tanzania og Mozambique. Her har de arbejdet med alternative energikilder, innovative vandrensningsanlæg, bæredygtige og fleksible skolemøbler og transportable sanitetsløsninger. 

I den anden ende af skalaen præsenteres tungere forskningsprojekter. Blandt andet prototyper på en dør som i selve sin konstruktion forhindrer myg i at komme ind i boliger og dermed fungerer som et billigere og mere bæredygtigt alternativ til malariamedicin og myggenet.

Udstillingen følges op af fire åbne seminarer, der fokuserer på de udfordringer og muligheder der følger i kølvandet på Afrikas økonomiske og befolkningsmæssige boom.