Kendt Danida-mand spiller musik fra Vietnam

Redaktionen

En af de mest kendte Danida-diplomater gennem tiderne, Niels Julius Lassen, der var i udenrigstjenesten i over 40 år og nu er pensioneret, fortæller i aften i radioens P2 (kl. 22.10) om Vietnam, hvor han var ambassadør fra 1994 til 97.

I programmet “Musik og indtryk fra nutidens Vietnam” spiller han egne musikoptagelser fra landet og fortæller om sine oplevelser.

Niels Julius Lassen (72) nåede fra sin indtræden i tjenesten som nyuddannet cand.polit. i 1959 og frem til pensioneringen i 2001 at være udstationeret i en række af dansk bistands hovedmodtagerlande.

Han blev således allerede i 1968 udsendt til Tanzania som ambassadesekretær/råd, og var i en periode hjemme i Danida chef for Østafrika-kontoret, hvorpå han fra 1983 til 88 var ambassadør i Zimbabwe og tillige sideakkrediteret en række andre lande, hvor vi på det tidspunkt ikke havde egne repræsentationer.

Indimellem engagementet i Den 3. Verden nåede han lidt oppe i årene at være dansk generalkonsul i Chicago og i Hamburg – og det var fra det sidste sted, at han gik på pension.

Læs mere i “Se-hør-læs om 3V”, 04.09.03