Krig mod IS kan ikke vindes med militære midler alene

islamisk_stat
Forfatter billede

Så snart Islamisk Stat er væk fra de områder, gruppen kontrollerer i Irak, er der er akut behov for sikkerhed og etablering af basal infrastruktur som el, vand, sundhedsydelser og minerydning.

Derfor er alle relevante aktører samlet i København for at diskutere den fælles kamp mod ISIL, og hvordan man bedst muligt kan samarbejde om at fremme sikkerhed og stabilitet i Irak og Syrien.

Mødet samler højtstående embedsmænd fra 25 lande, samt repræsentanter for FN og EU, som alle bidrager til at stabilisere de områder i Irak og Syrien, som er blevet befriet fra Islamisk Stat, også kaldet ISIL.

Befriede områder skal stabiliseres

På mødet deltager desuden repræsentanter fra den irakiske regering. På dagsordenen er koalitionens militære indsats mod Islamisk Stat og situationen i Mosul og Syrien.

Danmark har for nyligt annonceret et bidrag på 332,5 millioner kroner til stabilisering i Irak og Syrien.

Håndtere akutte behov

Baggrund

Den internationale koalitions bekæmpelse af ISIL er organiseret i fem spor, hvoraf stabiliseringen af de befriede områder er et af dem.

Tyskland og De Forenede Arabiske Emirater deler formandskabet i stabiliseringsarbejdsgruppen og FN/UNDP administrerer midlerne fra de lande, der bidrager til den internationale koalitions stabiliseringsindsats i Irak og Syrien.

Udenrigsminister Kristian Jensen åbner mødet.