Det siger Masoud Barzani, der siden 2005 har været præsident for den kurdiske region af Irak, i et interview med britiske BBC fredag i hans præsidentkontor.
Der er folkeafstemning om Kurdistans uafhængighed den 25. september, og selv om folkeafstemningen ikke er bindende, er den på forhånd blevet afvist af Iraks regering, USA, Iran og Tyrkiet. De mener, at det nuværende tidspunkt ikke egner sig for en afstemning.
Teheran og Ankara har på forhånd sagt, at hvis folkeafstemningen bliver gennemført i irakisk Kurdistan, vil de lukke deres grænser til den kurdiske region. Det vil betyde, at kurderne vil blive udsat for en meget vanskeligere økonomiske situation.
Men præsident Barzani står fast.
Barzani afviser bekymringer
Politiske eksperter tror, at Kurdistans uafhængighed vil skabe nye kriser i Mellemøsten foruden de mange nuværende kriser som den syriske borgerkrig eller krigen mellem Islamisk Stat og irakerne.
Desuden mener nogle mellemøstlige iagttagere, at Barzani vil gennemtvinge en folkeafstemning, fordi hans popularitet hos befolkningen er faldende.
Men Barzani afviste bekymringerne om de mulige kriser efter folkeafstemningen i Kurdistan i sin interview med BBC og som svar på muligheden for en øget destabilisering efter folkeafstemningen, sagde han:
I den nuværende situation betragter både Tyrkiet og Iran den kurdiske region som et område med lokal regering. Men hvis den kurdiske befolkning siger ja til folkeafstemningen, skal de to vigtige lande forhandle med Kurdistan som et uafhængigt land.
Iran afviser opdeling af Irak
Ali Khamenei, den øverste leder i Iran, har tidligere protesteret kraftigt imod enhver folkeafstemning i Irak. I juni sagde han under et møde med den irakiske premierminister Haider Al-Abadi, at Iran ikke kan acceptere hverken en folkeafstemning eller en deling af Irak.
På den anden side kan ingen politiske eksperter forestille sig, at Tyrkiet vil acceptere folkeafstemningen i Kurdistan.
Nu er det vigtigste spørgsmål: kan Iran, Tyrkiet, Iraks regering, USA og de andre supermagter i verden acceptere Kurdistans uafhængighed eller vi skal forvente en ny krig og endnu større krise i krisezonen i Mellemøsten?
Blandt aktørerne i området er det kun Israel, der støtter den bebudede folkeafstemning. Nogle eksperter mener, at det vil være en gunstig situation for Israel, hvis Tyrkiet og Iran bliver indblandet i en ny krig i området.
Kirkuk har en stor geopolitisk betydning for både Iraks regering og kurderne, dels fordi området besidder mere end 4 milliarder tønder olie, dels på grund af byens centrale geografiske beliggenhed mellem kurderne og irakerne.
Imidlertid har Barzani sagt til BBC:
Derfor er nogle eksperter bekymrede for, at Kirkuk vil udvikle sig til den nye Aleppo.