Lærerkonflikten påvirker stor kampagne for verdens skolebørn

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

IBIS’ kampagne ”Hele verden i skole” lider under, at elever i hele Danmark for tiden ikke er i skole. Mange arrangementer er aflyst på grund af lockouten mod skolelærerne.

April er højdepunktet for kampagnen Hele Verden i Skole med LæseRaketten, LæseKaravanen og Aktionsugen. Skolekonflikten betyder, at LæseKaravanens turné rundt i landet er sat på stand by, og at mange skoler har aflyst temauger og projekter.

IBIS håber stadig, at skolerne er klar til aktionsdagene d. 23., 24. og 25. april, og at ekstra mange vil bakke op om arrangementet, der sætter fokus på alle børns ret til en god lærer, skriver organisationen i sit seneste nyhedsbrev.

Om “Hele verden i skole”

Hele Verden i Skole er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Lige nu er der stadig 61 millioner børn, der ikke går i skole kloden over.

Kampagnen består af bogen LæseRaketten med et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i bl.a. film, billeder, musik, og hvor læreren kan finde konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet.

Derudover kan man vælge at deltage i ‘Den Globale Aktionsuge’ samt en klassekonkurrence, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at samle ind til børns skolegang i fattige lande.

Læsekaravanen

IBIS sender hvert år en LæseKaravane, der er en gruppe unge oplægsholdere, ud på 50 folkeskoler i Danmark. Oplæggene er gratis og tager udgangspunkt i årets LæseRaket.

Aktionsugen

Aktionsugen er en del af Hele Verden i Skole-kampagnen. I aktionsugen vil der i Aalborg, Aarhus og København blive holdt en aktionsdag for elever og lærere.

Årets tema for aktionsdagen er: ”Giv min ven en lærer”. Formålet er at huske verdens ledere på, at alle børn har ret til at komme i skole i 2015. Danmarks politikere skal både se og høre alvoren i, at der mangler 1,7 millioner uddannede lærere hvis alle verdens børn skal gå i skole.

“Uden lærere – ingen skole”, lyder det..