Lyset er ved at gå ud for Venezuela

5482579770_826899ed8f_o
Skyer over Caracas, Venezuela
Foto: Daniel/Flickr
Forfatter billede

Strømafbrydelser har i stigende grad præget venezuelanernes hverdag de senere år, men det sydamerikanske land står nu på randen af en total nedsmeltning af energiforsyningen, der kan være med til at skubbe en allerede nødlidende økonomi ud over kanten, vurderer eksperter i tidsskriftet Foreign Policy.
Arbejdstiderne for offentlige ansatte blev fornyeligt nedsat og senest blev påsken forlænget i hele landet – for at spare på strømmen. Butikker og butikscentre er tvunget til at lukke tidligt, og flere fabrikker må dreje nøglen af mangel på strømforsyning.

Det bliver værre endnu

Venezuela får en stor del af sin strøm fra vandkraft og da landet har været ramt af hård tørke og faldende vandstande, skal en af forklaringerne på krisen findes her. Landet må forberede sig på endnu hårdere tider, advarer eksperter om i netavisen El Impulso.
Ifølge eksperterne vil den enorme og livsvigtige Guri-dæmning være nødt til at slukke for turbinerne så snart som i næste uge, hvis det nuværende fald i vandstanden fortsætter.
Sker det, vil energikrisen udvikle sig til en katastrofe.
Foruden den nuværende tørke, peger eksperterne på dårlig styring, planlægning og udbredt korruption som stærkt medvirkende årsager til den nuværende situation.