Malisk besøg i Danmark bekræfter tæt partnerskab

mali_um_i_kajsalen_557_x_320
Forfatter billede

Danmark og Mali arbejder tæt sammen i bestræbelserne på at sikre udvikling, stabilitet og sikkerhed i Mali og i den bredere Sahel-region.

Han tilføjer, at hvis ikke vi hjælper Mali med at få stoppet terroristerne og de kriminelle og få skabt bedre fremtidsmuligheder for lokalbefolkningen, risikerer vi, at nye flygtningestrømme søger mod Europa, og at Islamisk Stat får indflydelse i regionen.

Efter torsdagens møde med Abdoulaye Diop udtaler Kristian Jensen, at Danmark gør en forskel i Mali, hvor danske soldater bidrager til stabilitet. Nu udvider Danmark det militære engagement og bruger samtidig udviklingsbistanden til at modgå årsagerne til ekstremisme og konflikt.

Fokus på demokrati, fred og udvikling af privat sektor

Mali har været et dansk prioritetsland siden 2006, og den årlige gennemsnitlige udbetalingsramme for Mali er p.t. 175 mio. kr.

Fokus for det nuværende udviklingssamarbejde er bl.a. på demokrati, fred og forsoning og udvikling af den private sektor.

I det fremadrettede udviklingssamarbejde vil der endvidere være fokus på decentralisering til kommuner og regioner. som er væsentligt i bestræbelserne på at sikre konkret udmøntning af fredsaftalen, større legitimitet af staten og reelle forbedringer i befolkningens levevilkår.

Danmarks landepolitik for Mali 2016-2021

Faktaark: Danmarks engagement i Mali

Faktaark: Danmarks bidrag til MINUSMA