Ministre fra hele verden kommer til madtopmøde i København

vegetables-752153_960_720
Thomas Jazrawi

Indien, Frankrig, De Forenede Arabiske Emirater, Japan, Storbritannien, Bulgarien og Kroatien stiller op på ministerniveau, når World Food Summit – Better Food for More People afholdes i København den 30.-31. august 2018.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er protektor for topmødet og vil i år levere åbningstalen. Herefter følger en række talere, paneldiskussioner, ceremoni med underskrivelse af internationale aftaler, besøg på fødevareudstillingen “Bite Copenhagen” og en stor fælles middag “Taste the World” i Bella Centeret.

56 forskellige nationaliteter

Der er inviteret 56 forskellige nationaliteter til topmødet, herunder også fra internationale organisationer som EU-Kommissionen, FoodDrinkEurope, World Bank Group, World Business Council, UN Global Compact, C40, FAO, HOTREC, WHO, Council of Europe og Global Alliance on Improved Nutrition.

Blandt virksomhederne er de helt store også med, herunder IBM, Google, Nestlé, Alibaba, Ikea og Tesco.

Desuden er der også fra den gastronomiske scene interesse for topmødet fra både danske og udenlandske stjernekokke og iværksættere, herunder kok og medejer af restaurant Noma René Redzepi, som kommer for andet år i træk og Lara Gilmore, medstifter af madspilds-ngo’en Food for Soul.

En global bevægelse

World Food Summit tager sit udgangspunkt i gastronomien, dvs. evnen til at kunne lave mad, og skaber en global bevægelse, hvor omdrejningspunkterne er fødevaresikkerhed, fødevareinformation og livsstilssygdomme, madspild og fødevareidentitet.

“Danmark er en af verdens førende fødevarenationer, der hvert år giver verden fødevarer og madoplevelser i verdensklasse”, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, som fortsætter: 

“Derfor er det naturligt, at vi afholder et fødevaretopmøde i København, hvor beslutningstagere og meningsdannere fra hele verden kan diskutere, hvordan vi løser disse fødevareudfordringer”.

Det internationale fødevaretopmøde skal påvirke den internationale dagsorden vedrørende globale fødevareudfordringer i en stigende urbaniseret verden.

Helt centralt er World Food Summit også med til at understøtte arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål for 2030 i forhold til udfordringer med fødevarer, sundhed og miljø.