Imens coronavirus har plaget den kinesiske provins Hubei, er himlen gradvist blevet mere og mere blå.
Fraværet af den voldsomme trafik har for første gang i umindelige tider gjort luften næsten helt ren.
Faktisk kan virusset have sparet flere menneskeliv, end det har taget.
Det mener Marshall Burke, professor fra Stanford University.
i et indlæg.
Det er et makabert regnestykke, og forfatterne har da også skrevet en opdatering om, at artiklen ikke skal forstås som et udtryk for, at pandemier er gode for hverken helbred eller miljø og klima. De understreger også, at kalkulationerne heller ikke tager hensyn til andre negative effekter af coronavirus.
Den norske tænketank Center for International Climate Research (CISERO) har ligeledes undersøgt faldet i luftforurening og vurderer, at hvis den forbliver på det nuværende niveau i et år kan et sted mellem 50.000 og 100.000 dødsfald undgås.
Luftforurening giver øget dødelighed af Covid-19
Eksperter peger også på andre sammenhænge mellem den nuværende pandemi og luftforureningen. Den ringe luftkvalitet i Kina kan nemlig have ført til en højere dødelighed som følge af det nye virus, som hærger hele verden for tiden.
I Kina har der pr. 18. marts været lidt over 81.000 bekræftede tilfælde af Covid-19, som er navnet på den sygdom, coronavirus forårsager, og knap 3200 dødsfald, viser en opgørelse fra det amerikanske universitet Johns Hopkins. Sidstnævnte tal kunne have været lavere, hvis ikke mange indbyggere havde lungevejssygdomme som følge af luftforureningen i det store asiatiske land, mener eksperter.
ifølge The Guardian.
”Ved at reducere niveauet af luftforurening kan vi hjælpe de mest skrøbelige i deres kamp mod dette og mulige pandemier i fremtiden,” fortsætter hun.
De fine partikler med betegnelsen PM 2.5, der er et af de giftige fra luftforureningen, dræber hvert eneste år mellem 1,15 og 1,24 millioner mennesker i Kina, skriver CISERO.