Annoncør: Institut for Partier og Demokrati (DIPD)

Ansøgningsfrist: 16/06/2024

Job: Dansk Institut for Partier og Demokrati søger PartnerskabskoordinatorEr du optaget af demokratiets udvikling internationalt? Har du erfaringer med ledelse af projekter drevet af engagerede frivillige? Og er du interesseret i at arbejde tæt sammen med politiske partier? Så er det måske dig vi leder efter.


Det globale demokrati er i krise. 70 % af verdens befolkning lever i dag i udemokratiske lande og tendensen forværres hvert år. Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) arbejder for at modvirke denne tendens. Sammen med Folketingets partier støtter D IPD udviklingen af velfungerende flerpartidemokratier og repræsentative partier i udviklingslande gennem partnerskaber med politiske partier og flerpartiplatforme.


For at understøtte disse partnerskaber søger vi en engageret partnerskabskoordinator, der vil bidrage til udviklingen af flere spændende partnerskaber i Østeuropa, Afrika, Latinamerika og Asien i tæt samarbejde med de politiske partier.


Generelt om stillingen

Institut for Partier og Demokrati (DIPD) søger en partnerskabskoordinator, der kan bidrage med professionel projektledelse af partnerskaber mellem danske partier og internationale partnere. Din rolle vil være at sikre sammenhængen mellem frivillige og prof essionelle i udvalgte partiorganisationer, og at bidrage til, at de engagerede frivillige får en god professionel støtte.


Det vil til tider være en blækspruttefunktion, hvor der skal holdes kontakt til internationale
partnerorganisationer, koordineres mellem frivilliggrupper og partisekretariater og udarbejdes periodisk rapportering fra partnerskaberne. Det er derfor en forde l, hvis du allerede har opbygget projektledererfaring fra udviklingssamarbejder, og at du trives i frivilligmiljøer.


Som partnerskabskoordinator vil du indgå i DIPD’s partnerskabs
og læringsteam og have fast base på DIPD’s sekretariat på Nørregade i København, men bruge en stor del af din tid sammen med udvalgte politiske partier.


Partnerskabskoordinatorens opgaver

Med reference til DIPD’s Seniorrådgiver for Partnerskaber & Læring vil partnerskabskoordinatoren opgaver blandt andet omfatte:

  • Koordination af samarbejde mellem nedsatte udvalg, frivilliggrupper og landssekretariater i udvalgte partier.
  • Bistå partiernes landssekretariater med den bevillingsadministrative drift, herunder udgifts og bilagsstyring og indhentning af periodisk forbrugs resultatrapportering i samarbejde med frivilliggrupper.
  • Rådgivning af frivillige partimedlemmer vedr. udviklingsfaglige spørgsmål relateret til eksisterende og fremtidige partnerskaber.
  • Kontekst og partneranalyser som led i partnerskabsforberedende aktiviteter.
  • Kapacitets og risikoanalyser af nye og eksisterende partnere.
  • Kontakt til og koordination af partnerskabsaktiviteter med internationale partnere
  • Samarbejde med DIPD’s engagementsteam om events, formidling af historier og resultater fra partiernes internationale partnerskaber.

Din profil

Du er sandsynligvis en udadvendt person, der får energi at være sammen med andre. Du motiveres af at have mange bolde i luften og af at spille andre mennesker gode. Fagligt interesserer du dig for international udvikling, demokrati og partier, og du er nys gerrig på, hvordan demokratiet kan udfolde sig i andre dele af verden.

Du er god til at anerkende og motivere andre, og forstår at sætte gode rammer for engagerede frivillige. Og så har du erfaringer med udviklingssamarbejde, enten som projektleder, rådgiver eller som del af et projektteam. Måske endda fra et politisk parti e ller en politisk ungdomsorganisation.

Om ansættelsesforholdet

DIPD’s kontor ligger centralt i København og du vil blive del af et team på ca. 10 medarbejdere.

Der kan forventes mindre rejseaktivitet i Danmark og internationalt.

Partnerskabskoordinatoren ansættes i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation med indplacering som AC fuldmægtig. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Stillingen er en fuldtidsstilling uden tidsbegrænsning.

Om DIPD

Institut for Partier og Demokrati (DIPD) er etableret ved lov i maj 2010 som en selvejende institution under den offentlige forvaltning. Instituttets formål er at styrke den danske demokratibistand ved at yde parti til partistøtte og støtte til flerpartisy stemer i udvalgte udviklingslande. Læs mere om instituttet på www.dipd.dk .

Ansøgning til stillingen

Ansøgning mærket ”Partnerskabskoordinator” skal sendes til e mail [email protected] senest den 16. juni 2024 .

Vi forventer at afholde samtaler i uge 25 og 26.


Tiltrædelse snarest muligt.


Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte direktør Mathias Parsbæk Skibdal på mobil 28 29 20 99 eller [email protected] .