Annoncør: Oxfam Danmark

Ansøgningsfrist: 15/05/2024

Job: Oxfam Danmark søger bestyrelsesmedlem med stærk forretningsforståelse og gerne med erfaring inden for fundraising og/eller marketingOxfam Danmark har i mere end 50 år arbejdet for en lige og retfærdig fremtid for alle. Vi skal engagere flere danskere i arbejdet og udvikle en mere differentieret finansiering.

I Oxfam Danmark ønsker vi at udbrede kendskabet til vores arbejde og engagere mange flere danskere i missionen om at forandre verden i en mere lige og retfærdig retning. Oxfam Danmark er en demokratisk forening, hvor højeste instans er den årlige generalforsamling.

Vi ønsker at styrke bestyrelsen med en profil, der har en stærk forretningsforståelse samt digitale og strategiske kompetencer inden for marketing og/eller fundraising, der kan bistå den øvrige bestyrelse og ledelsen med vigtig sparring for at sikre en konkurrencedygtig, digital transformation og bæredygtig vækst for Oxfam Danmark.

Oxfam Danmark er en del af Oxfam-konføderationen, en af verdens største og mest indflydelsesrige humanitære organisationer. Vi er stolte af, at vi sammen med partnere, allierede og aktivister verden over bidrager til at redde liv, opbygge fred, lave langsigtet udvikling og søger at påvirke de systemer og strukturer, der fastholder milliarder i fattigdom og uretfærdigheder. 

Det er en hovedmålsætning den nuværende strategiperiode at udvikle vores finansiering fra private givere for at reducere vores sårbarhed over for forandringer i vores store institutionelle donorbase.

Som bestyrelsesmedlem vil du indgå på lige fod med de 10 andre bestyrelsesmedlemmer med ansvar for foreningens drift og udvikling. Men vi vil særligt gerne kunne trække på din strategiske tilgang til at udvikle vores finansiering fra danskerne gennem en digitalt optimeret og drevet tilgang til engagement, kampagner, fundraising. 

Du skal selvfølgelig abonnere på vores værdier og strategiske ambitioner. Formentlig har du et brændende ønske om at ville forandre verden til en mere lige og retfærdig fremtid, særligt for de mest udsatte. Den ild skal du sammen med dine kompetencer og dit netværk sætte i spil for at styrke vores strategiske tilgange og indgå i sparring med ledelsen af organisationen.

Om dig

 • Bestyrelseserfaring og/eller ledelseserfaring.
 • Stærk forretningsforståelse til at udvikle, skalere og distribuere nye produkter og services, der har gennemslagskraft. Den kommercielle tilgang er væsentlig – erfaring fra abonnementsvirksomheder eller medlemsorganisationer er en fordel.
 • Strategisk tilgang til linket mellem organisatoriske målsætninger og medlemsvækst.
 • Erfaring med anvendelse af digitale løsninger til at fremme kommercielle mål og engagement.
 • Evt.  erfaring fra Skandinavien – vi ser også gerne en norsk eller svensk kandidat
 • Forstår og læser dansk, kan forstå og arbejde på engelsk.

Oxfam Danmark tilstræber at bestyrelsen afspejler samfundet, så bestyrelsens medlemmer bør afspejle det omkringliggende samfund med henblik på at tage beslutninger, der bygger på et diverst felt af erfaringer og som appellerer til et diverst felt af medlemmer/støtter.

Oxfam Danmark tilbyder

 • Mulighed for at være med til at lede en af Danmarks mest markante og stærke stemmer for en mere lige og retfærdig verden.
 • Bidrag til udviklingen af en organisation i kraftig vækst og med behov for at diversificere sine indtægter.
 • Bliv en del af en af verdens største humanitære organisationer med over en mia. dollars i omsætning og en stærk politisk kapacitet i de vigtigste internationale fora.
 • Et godt samspil med en kompetent og vidende bestyrelse og ledergruppe i Oxfam Danmark.
 • Bestyrelsesarbejdet er uden honorar, men udgifter i forbindelse med bestyrelsesarbejdet refunderes.

Ansøgning og kontakt

Udpegningen foregår for 3 år ad gangen og foretages af bestyrelsen i Oxfam Danmark.

Hvis du er interesseret og vil vide mere, kan du kontakte bestyrelsesformand Magnus Skovrind Pedersen på [email protected] eller telefon 2856 3777.

Ønsker du at søge, kan du via knappen ’Ansøg’ uploade din ansøgning og CV senest onsdag den 15. maj 2024. Vi forventer at afholde samtaler den 21. og 23. maj 2024.

Om os 

Oxfam Danmark er en uafhængig og medlemsbaseret udviklingsorganisation. Gennem uddannelse, støtte til civilsamfundet og i samarbejde med vores partnere bekæmper vi ulighed og fattigdom i det Globale Syd. Sammen med 20 andre organisationer udgør vi Oxfam International-konføderationen, der er en af verdens største og mest indflydelsesrige udviklingsorganisationer. I Danmark er vi en tydelig og markant spiller i den offentlige debat om bl.a. skattely, den stigende ulighed og retten til uddannelse. 

Du kan læse mere om Oxfam Danmark på https://oxfam.dk

Stillingstype: Andet

Frist: 15-05-2024

Start dato: 04-2024

Lokation: Danmark

Kontaktperson: Magnus Skovrind Petersen, [email protected]

Ansøg