Annoncør: Oxfam Danmark

Ansøgningsfrist: 28/04/2024

Job: Praktikant til Hele Verden i Skole-kampagnen – efterår 2024Interesserer du dig for uddannelse, udviklingspolitik og globale forhold? Og vil du være med til at skabe et fantastisk undervisningsmateriale med udsyn til verden og globalt indhold til danske skoleelever? Så bliv praktikant på vores uddannelses­kampagne, Hele Verden i Skole!

Praktikopgaver – lærerige og afvekslende arbejdsdage

Oxfam Danmark tilbyder et uformelt, spændende og kreativt arbejdsmiljø tæt på beslutnings­processerne og en hverdag med alsidige udfordringer. Som praktikant hos os vil du få ansvar og rig mulighed for at bruge og udvikle dine kompetencer. Opgaverne vil bl.a. indebære:

  • Research og idégenerering til webbaseret elev- og lærermateriale om Guatemala.
  • Udvikling af kreative elementer til undervisningsmaterialet.
  • Deltage i administrative og logistiske opgaver samt løbende ad hoc-opgaver.
  • Evt. redigering af fotos, lyd og små videoer.
  • Skrive artikler til hjemmesiden.

Kvalifikationer
Vi søger en praktikant med fokus på skriftlige produkter og webformidling til 0. – 9. klasse.

  • Du har en skarp pen og kan formidle kompliceret stof på en enkel og overskuelig måde, så det kan forstås af børn.
  • Du er i gang med en relevant videregående universitetsuddannelse.
  • Du interesserer dig for udviklingspolitik og brænder for børns ret til uddannelse.
  • Det vil være en fordel, at du kender til uddannelsesområdet og Verdensmålene, men det er ikke en betingelse.
  • Grafisk snilde eller et blik for det kreative er et plus.

Baggrund
67 millioner børn går glip af den grunduddannelse, de efter alle konventioner har ret til. FN har vedtaget 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Mål nr. 4 fastslår, at alle mennesker har ret til en kvalitetsuddannelse. Vores politikere har lovet, at vi skal være med til at betale for at nå målene – men de holder ikke deres løfter. Derfor sætter den globale uddannelseskampagne, som vi er en del af, hvert år fokus på børns ret til god og gratis uddannelse. ”Hele Verden i Skole” er den danske del af denne kampagne, og i 2024 er cirka 100.000 danske elever og lærere med. Som en del af kampagnen laver Hele Verden i Skole et undervisningsmateriale indeholdende bogen ”LæseRaketten” og et online materiale med tematiske indgange til fokusland og tematikker, lærervejledning, opgaver, forslag til temaforløb mv. Se: Hele Verden I Skole

Har du spørgsmål, kan du kontakte Line Gørup Trolle på [email protected] eller 30 43 55 22.

Yderligere oplysninger
Vi forventer, at du arbejder på ’Hele Verden i Skole’-kampagnen ca. 30 timer om ugen i perioden fra ultimo august 2024 til ultimo januar 2025.  Læs mere om krav og betingelser for at være i praktik hos Oxfam Danmark på Praktik i Oxfam Danmark

Du bedes sende din ansøgning og CV via ’Apply’-knappen. Ansøgningsfristen er 28. april 2024, og samtaler forventes afholdt kort derefter. For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte Line Gørup Trolle på [email protected] eller 30 43 55 22.

Vi kan desværre ikke tilbyde vores praktikanter løn, og det er derfor et krav, at du er indskrevet på et studie. Vi tilbyder til gengæld gratis frokostordning til vores praktikanter og mulighed for deltagelse i morgenyoga en gang om ugen.

Oxfam Danmark betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset alder, køn, religion, seksualitet eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Om Oxfam Danmark
Vi er en bevægelse af mennesker, der ikke vil finde sig i fattigdom og ulighed. Vi er del af den globale konføderation Oxfam. 

Oxfam betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset alder, køn, religion, seksualitet eller etnisk tilhørsforhold til at søge ledige stillinger.

Vi er en international sammenslutning af 20+ organisationer (Affiliates), der arbejder sammen med partnere og lokalsamfundinden for humanitære, udviklingsmæssige og kampagner i mere end 90 lande. Alt vores arbejde ledes af tre kerneværdier: Empowerment, Accountability, Inclusiveness. 

Oxfam er forpligtettil at forhindre enhver form for uønsket adfærd på arbejdspladsen, herunder seksuel chikane, udnyttelseog misbrug, manglende integritetog økonomisk forseelse, og fremme af børns, unges og voksnesvelfærd. Oxfam forventer, at alle medarbejdere og frivillige deler dette engagement gennem vores adfærdskodeks. 

Vi prioriterer det højt at sikre, at kun de, der deler og demonstrerer vores værdier, rekrutteres til at arbejde for os. Bemærk: Alle tilbud om ansættelse kræver tilfredsstillende referencer og kan være underlagt screeningskontrol,som kan omfatte strafferegistre og kontrol af finansiering af terrorisme.

ANSØG