Annoncør: Institut for Menneskerettigheder

Ansøgningsfrist: 29/09/2023

Job: Project Controller til Internationale ProjecterØnsker du at være med til at gøre meningsfyldt menneskerettighedsarbejde muligt i Danmark og verden med afsæt i din økonomiske faglighed? Vil du være med til at sikre, at midler forvaltes optimalt og i overensstemmelse med interne og internationale retningslinjer? Drømmer du om et arbejde, hvor du har oplevelsen af gøre en forskel, og samtidig kan grine med kollegaerne og gå hjem tids nok til at nyde eftermiddagssolen?


Institut for Menneskerettigheder er en uafhængig selvejende institution, der har mandat til at monitorere menneskerettighederne i Danmark og til at arbejde internationalt med at styrke menneskerettighedssystemer og menneskerettighedsinstitutioner i andre lande. Instituttets projektportefølje er bred, og vi arbejder med forskellige donorer og bevillingstyper – og både med nationale og internationale partnere. 

I forbindelse med en justering af organisationen, søger Institut for Menneskerettigheder en controller på det internationale område. Du bliver en del af instituttets økonomi- og administrationsafdeling, hvor din direkte leder vil være instituttets CFO.

Som Project Controller vil du arbejde tæt sammen med de enkelte projektledere, for at sikre at projektet forløber som planlagt, og at det overholder de finansielle og administrative krav og retningslinjer. Dette inkluderer bl.a. at udarbejde projektbudgetter og regnskaber samt identificere og vurdere potentielle risici og udfordringer, som kan påvirke projektets økonomi eller fremdrift. Du vil i denne rolle komme i dybden med både større projekter og minde projekter, samt alle facetterne omkring dette. Du kan forvente international rejseaktivitet i forbindelse med projekterne.

ARBEJDSOPGAVER
Som Project Controller har du ansvar for at:

  • Assistere i alle faser af økonomisk projektstyring.
  • Yde økonomisk og administrativ rådgivning til projektledere, herunder at hjælpe projektleder med at udarbejde projektregnskaber og finansielle afrapporteringer.
  • Sikre at både interne og eksterne krav imødekommes.
  • Varetage den administrative dialog med evt. partnere, herunder krav til partnere, samt indhentning af revision og partnerregnskaber.
  • Være bindeled mellem projektaktiviteter og økonomiske tal.
  • Foretage kontroller og risikovurderinger på projekter.

KVALIFIKATIONER
Vi forestiller os, at du har en kandidatuddannelse eller en bachelor samt relevant arbejdserfaring inden for økonomi, administration eller finans. Du har gerne allerede erfaring, eller mod på at opbygge erfaring, med, økonomistyring af donor-finansierede projektbevillinger. Men du kan også være nyuddannet med et par års erfaring og med ambitioner om at arbejde inden for området og opbygge erfaring.

Vi anvender Navision og SAS Financial Management, og du skal kunne lide at arbejde i Excel. Har du kendskab og/eller erfaring med Power BI er det et plus. 

Det er en forudsætning, at du er komfortabel med at kommunikere på engelsk, både mundtligt og skriftligt. Desuden vil det være en fordel, hvis du også er god til fransk.

Vi forventer at du:

  • Tager proaktivt ansvar for opgaver og følger dem til dørs.
  • Har gode kommunikationsevner og kan videreformidle økonomiske problemstillinger til andre faggrupper.
  • Er analytisk, talstærk og har lyst til at være med til at omsætte tal og økonomi til strategisk handling.
  • Forstår vigtigheden af procedurer og regler, og samtidig kan tænke agilt og løsningsorienteret. Har evnen til at arbejde selvstændigt og samarbejde med forskellige interessenter.

VI TILBYDER
En arbejdsplads på Christianshavn i et internationalt miljø med fagligt engagerede kolleger og en uformel omgangstone. Du vil blive en del af et stærkt, alsidigt og velfungerende team, som varetager økonomistyringen for den samlede projektportefølje. Som medarbejder på instituttet vil du opleve plads og rum til at være dig selv. Du vil opleve mange forskellige personaletilbud, som medarbejderne ofte selv sætter rammerne for, herunder adgang til et fantastisk bibliotek, paddle-turnering og fredagsbar.

I teamet er der høj arbejdsglæde og et hyggeligt arbejdsmiljø med god fleksibilitet. Arbejdet beregnes til 7,4 timer per arbejdsdag inkl. frokost.

Vi ønsker at være en mangfoldighed arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede ansøgere til at søge.

LØN- OG ANSÆTTELSE 
Løn og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten. Der er mulighed for at forhandle tillæg. Der er mulighed for ansættelse som special- eller chefkonsulent for kandidater, der har en del års relevant erfaring.

KONTAKT
Du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos økonomi- og administrationschef Ann Lisbeth Ingerslev på mail til [email protected] eller på telefon 41119902.

ANSØGNING
Ansøgningsfrist er fredag d. 29. september kl. 9. Der afholdes samtaler løbende.

Send ansøgning med CV og eksamensbeviser ved brug af linket her på siden.


Institut for Menneskerettigheder er Danmarks nationale menneskerettighedsinstitution og ligebehandlingsorgan. Vi fremmer og beskytter menneskerettigheder i Danmark og internationalt, og vi arbejder for, at alle mennesker skal have de samme muligheder uanset f.eks. køn, etnicitet, religion eller handicap.

Send formular