Annoncør: VedvarendeEnergi

Ansøgningsfrist: 31/03/2024

Job: Studiepraktikant til international klimatilpasning hos klima- ogmiljøorganisationen VedvarendeEnergi i AarhusDrømmer du om at arbejde med klimatilpasning i Østafrika? Så er du måske vores nye studiepraktikant. 

Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundsorganisationer arbejder med borgerdeltagelse og klimatilpasning blandt småbønder i Kenya, Tanzania og Mozambique.

Vores internationale arbejde er bl.a. finansieret af CISU med en projektprogrambevilling for 2024-2027, og vi er ved at udvide projektporteføljen til flere projekter med eksisterende partnere samt med nye partnere i nye lande. Opgaverne i praktikperioden er koncentreret omkring opstart og udrulning af den nye programbevilling i tæt samarbejde med vores fire partnere i Kenya og tre partnere i Tanzania samt konceptualisering og udvikling af nye projektansøgninger. Dine opgaver og ansvarsområder bliver planlagt sammen med dig og med udgangspunkt i dine faginteresser og erfaringer, og kan f.eks. omfatte: 

  • Research i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til donorer. 
  • Udarbejdelse og kvalitetssikring af ansøgninger i samarbejde med dine kollegaer og vores partnerorganisationer i Kenya, Tanzania og Mozambique.
  • Indsamling af kvalitative data gennem individuelle og fokusgruppe-interviews.

Derudover bestræber vi os på, at du i løbet af praktikperioden får mulighed for at deltage i en arbejdsrejse til et af vores programlande – men der er ingen garantier.

Vi forestiller os, at du: 

  • Er kandidatstuderende på en relevant studieretning, f.eks. antropologi, human security, agrobiologi, internationale/globale studier eller statskundskab. 
  • Har erfaring med projektledelse fra en dansk civilsamfundsorganisation (frivillig/lønnet). 
  • Er flydende på dansk og engelsk i skrift og tale. 
  • Har interesse i internationalt udviklingsarbejde samt at skabe værdifulde partnerskaber mellem det globale nord og det globale syd. 

Der er tale om en ulønnet praktik på 30-37 timer om ugen efter aftale. Praktikperioden er fra begyndelsen af august 2024 til februar 2025 eller efter aftale. Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er 16 medarbejdere på kontoret, hvor arbejdsmiljøet er uformelt og arbejdstiderne fleksible. 

Interesseret? Så send din motiverede ansøgning samt CV i ét dokument til [email protected]. Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til leder af international afdeling, Helle Schierbeck, på mail [email protected] eller programkoordinator, Laura Balle Svendsen, på mail [email protected] – skriv en mail til os, og vi ringer dig op. 

Ansøgningsfristen og afvikling af samtaler foregår løbende.

Vi glæder os til at høre fra dig!

VedvarendeEnergi er en uafhængig og medlemsbaseret miljø- og klimaorganisation, der tilbyder et fællesskab for alle, der ønsker at fremme en grøn og retfærdig omstilling og klimatilpasning. Vi arbejder nationalt og internationalt. Kernen i vores arbejde udgøres af troen på fællesskabernes potentiale, de borgernære løsninger og overbevisningen om, at grøn og bæredygtig udvikling ikke kun kan være forbeholdt de få – alle skal med.  

Læs mere på ve.dk og på sustainableenergy.dk.