Annoncør: Globalnyt

Ansøgningsfrist: 05/12/2023

Job: Universitetspraktikant til forretningsudvikling hos GlobalnytBrænder du for medier og verden omkring dig? Har du start-up ånd og drive til at hjælpe et lille medie med at komme bredere ud med kritisk kvalitetsjournalistik om globale spørgsmål og Danmarks internationale engagement? Og vil du have chancen for at prøve kræfter med forretningsudvikling, markedsføring, fundraising og opbygning af community? Så er en praktikplads på Globalnyt lige noget for dig!

Globalnyt er Danmarks førende nyhedstjeneste om verden i udvikling og bringer historier om demokrati, rettigheder, kultur, konflikt og innovation fra Arktis til Afrika, Asien, Amerika og Mellemøsten. Vi er som medie i rivende vækst, og du får også mulighed for at få indflydelse på vores udvikling. Vi har det sjovt og er drevet af engagement og ambition.

Globalnyt er et uafhængigt medie, som er gratis og tilgængeligt for alle. Vores mål er helt simpelt at øge danskernes viden og engagement i verden. Vi leverer nyheder dagligt på sociale medier samt via vores hjemmeside, som hver måned har over 100.000 unikke brugere. Vi udgiver også hver uge tre nyhedsbreve til 6000 abonnenter. 

Du kommer til at indgå i det daglige arbejde på vores redaktion på Pile Allé i København. Du får berøring med vores samlede indsats for at styrke vores forretning og vil arbejde nært sammen med både vores partnerskabschef, SoMe manager og dataanalytiker. 

Vi forestiller os, at du er studerende på en relevant universitetsuddannelse – fx fra CBS, ITU, RUC, KEA – eller noget helt femte.

Praktikforløbet begynder i januar eller efter nærmere aftale. Den ugentlige arbejdstid planlægger vi i fællesskab, og vi tager selvsagt hensyn til dine studier, eksamener etc.

Tidligere praktikanter siger:

Siri Franceschi, RUC:

“Som praktikant på Globalnyt hersker frasen ‘frihed under ansvar’. Det er en lille redaktion med højt til loftet, og man bliver hurtigt indlemmet i den daglige rutine, hvor du får lige så meget at skulle have sagt, som de garvede journalister på posten. Mulighederne er mange, og det fri miljø betyder, at det kun er dit drive og engagement, der sætter en stopper for, hvad du kan få lov til at lave.”

Hvis du vil vide mere:

Skriv til Chef for Partnerskaber og Bæredygtighed Pernille Brix Jørgensen på [email protected] eller ring på 41 50 59 73 – brug samme adresse til din ansøgning inkl. CV og evt. links til dit arbejde. Vi ser på ansøgninger og kalder til samtaler løbende. Læs mere på www.globalnyt.dk